• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 05 Haziran 2021 17:50

İYİ Partili Kanber uyardı! Denizlerimiz ölüyor, yetkiler göreve!

İYİ Partili Kanber uyardı! Denizlerimiz ölüyor, yetkiler göreve!
5 Haziran Çevre Günü nedeniyle açıklama yapan İYİ Parti Bodrum İlçe Başkan Kanber, yetkilileri uyardı. Kanber, "Denizlerimiz ölüyor" dedi.

Haber Merkezi -  İYİ Parti Bodrum İlçe teşkilatı 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Yalıkavak Mahallesi'nde bulunan  Küdür sahilinde çevre temizliği yaptı. Çevre kirliliğine ve Bodrum'un ranta kurban edilmesine dikkat çekilen etkinliğe İlçe Başkanı Nevzat Kanber ile yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra meclis üyeleri ile çok sayıda İYİ pPartili katıldı.

voyage otel

 

İyi parti bugün eş zamanlı olarak ülke genelinde de benzer etkinlik yaptı. 

 

Yapılan çevre düzenlemesi sonucu onlarça torba çöp toplandı. Etkinlik sonunda basın açıklaması yapan İYİ Parti Bodrum ilçe Başkanı Nevzat Kanber,  doğanın tahrip edilmesine dikkat çekerek, "Ülkemizde daha fazla kazanç uğruna yapılan doğa tahriplerinin ürkütücü boyuta ulaştığını her geçen gün endişe ile gözlemlemekteyiz. Bodrum’da da geçmişten bu yana mevcut olan kaçak yapılaşma, orman alanlarının tahribi, atık sorunu gibi sorunlara ilave olarak artan nüfus yoğunluğunun da etkisiyle sınırlı kaynakların sınırsızca tüketilmesi, kontrolsüz yapılaşma ile hayvanların yaşam alanlarının yok olması, bilinçsizce yapılan deniz avcılığı ile üretim çiftliklerinin yarattığı kirlilik, tekne sintine sularının denetimsiz bir şekilde denize bırakılması ve çözülemeyen trafik sorunu ile gürültü kirliliği gibi geri dönüşü olmayan çevre tahribatına neden olacak bir takım yeni sorunlar da baş göstermeye başlamıştır" dedi.

 

"Denizlerimiz ölüyor"

 

Marmara'da başalyan ve Ege denizine doğru yayılan deniz salyası konusunda önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini belirten Başkan Kanber, " Günlerdir Marmara Denizi’ndeki  ölümcül “ deniz salyası” salgınını çaresizlik içinde izliyoruz. İlk etapta Şarköy ve civarında görülen ve hızla tüm Marmara ve kuzey Ege’ye yayılan deniz salyası konusunda bakanlık ve muhatapları tarafından tek bir açıklama yapılmadı.  Uzmanlar konuşuyor, muhalefet konuşuyor, çevreciler konuşuyor, vatandaş konuşuyor ama Çevre Bakanı “tweet” atıyor. Onlar sosyal medya hesapların da paylaşım yaparken denizlerimiz ölüyor!" ifadelerfini kullandı.

 

Çevre konusunda  etkinliklerinin süreceğini belirten Kanber, "Değerli Bodrumlular , Bugün Küdür yarımadasında olmamızın sebebi Bodrum da son korunacak birkaç yerden biri olarak kalmış bu güzel bölgenin Doğasını , bitki örtüsünü ,deniz dibi çeşitliliğin ,florasını ve Akdeniz Fokunun da yaşam alanı olmasından dolayı seçtik.  Önümüzdeki hafta da çevre etkinliklerimize gençlik kollarımızla birlikte devam edeceğiz. Bizler Doğasever olarak Bodrum yarımadasının da  Marmara denizinin uğradığı akıbete uğramaması için şimdiden önlem alınması gerektiğini düşünüyor ve yetkilileri göreve çağırıyoruz" dedi.

 

"Biz İYİ Doğa ve İYİ Çevre Dostuyuz! "

 

Başakn kanber sözlerini şöyle sürdürdü: "Buradaki asıl mesele; ülkemizin taraf olduğu uluslararası anlaşmaların uygulanmaması ve kamu denetimini bir kenara bırakın bizatihi bakanlıklar tarafından verilen yasaya aykırı izinlerle çevre tahribatının örtülü olarak desteklenmesidir.   Buna karşı ancak çevreyi koruma bilincini yaygınlaştırarak ve bu bilinci kendi yaşamlarımıza entegre ederek karşı koyabiliriz.  Biz ülkemizi dünyanın atık deposu yapmak isteyen zihniyetin tersine bugün bu sahilden topladığımız bir sigara izmaritinin bize yaşam olarak geri döneceğinin farkındayız. Biz kim miyiz? Biz İYİ Doğa ve İYİ Çevre Dostuyuz!  5 Haziran Dünya Çevre Günü Kutlu olsun.