• raşit emir süer
POLİTİKA Düzenleme Tarihi : 22 Temmuz 2020 12:52 Haber Girişi : 22 Temmuz 2020 12:58

İYİ Parti'de kongre heyecanı!

  İYİ Parti'de kongre heyecanı!
İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, Coronavirüs salgını nedeniyle kongre sürecinin askıya alındığını, 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte kongrelerin salgın tedbirlerine uyulmak kaydıyla başladığını söyledi

İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, il kongresinin 26 Temmuz günü yapılacağını açıkladı. 1 Mart’ta Bodrum ilçe kongresi ile başlayan İYİ Parti kongre süreci, ilçe kongrelerinin ardından 26 Temmuz Pazar günü yapılacak il kongresiyle sona erecek.
İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

voyage otel

“Bildiğiniz gibi, 25 Ekim 2017 tarihinde Genel

Başkanımız Sayın Meral Akşener ve 200 kurucu üyemiz ile kurulan İYİ Partimizde, 11 Mart 2018 tarihinde Muğla İl Başkanlığı 1. Olağan Kongremizi, 1 Nisan 2018 tarihinde de dillere destan Büyük Kurultayımızı yaptık. Biz İYİ’ler bu yola “Türkiye İYİ Olacak” şiarıyla çıktık.

İYİ Partimizin kuruluşundan rahatsızlık duyulduğu için; 3 Kasım 2019 tarihinde yapılması gereken seçimler, 24 Haziran 2018 tarihinde acil erken seçim olarak yapılmıştır. Milletimizin teveccühü ile henüz daha 6-7 aylık bir Parti olarak girdiğimiz seçimde; TBMM'de 43 Milletvekilimiz ile grubumuz olmuş, 31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde de İYİ Partimizin varlığıyla Millet ittifakı olarak çeyrek asırdır AK Partide olan Ankara, İstanbul gibi Büyükşehir Belediyeleri Millet ittifakına geçmiştir. Yani milletimizin talebi ile kurulan İYİ Partimiz, Yüce Türk Milletinin takdiri ve teveccühü ile siyaset sahnesindeki varlığıyla, Türk Siyasetinde değişmez sanılan kabulleri yıkmaya başlamıştır.

Değerli Basın Mensupları, bugün Türkiye’nin bir değişim umudu varsa, bu umut İYİ Parti sayesindedir. Demokrasinin vazgeçilmez unsurları siyasi partilerdir. Siyasi Partilerde, siyasi iktidarı elde etme veya paylaşma amacı güden ve sürekliliği olan kuruluşlardır. Bu süreklilik kongrelerle, yenilenme, sinerji yaratmayla olmaktadır. 


Partimiz Tüzüğüne ve Genel İdare Kurulunca belirlenen kongre takvimine istinaden, Genel Merkezimizin gönderdiği talimat gereği, İlimizde 1 Mart 2020 tarihinde Bodrum İlçe Başkanlığımızın kongresi ile başlayan kongre sürecimiz; 15 Mart itibariyle koronavirüs salgını nedeniyle, Genel Merkezimizden gönderilen talimat gereği askıya alınmış ve 1 Haziran 2020 tarihinde kongrelerimiz koronavirüs salgın tedbirlerine(sosyal mesafe, maske vb.) uyulmak kaydıyla tekrar başlatılmıştır. İlçe kongrelerimiz bitirilerek 26 Temmuz 2020 tarihinde, Öğretmenevinde 2. Olağan İl Kongremiz yapılacaktır.

 

İYİ Partimizde yapılan kongrelerin, iki kutup arasına sıkışan milletimize nefes aldıran, milletimizin sesi olarak çıktığımız siyaset sahnesinde, Türk Milletinin tam temsilini sağladığımız teşkilatların kuruluşu olması temennisiyle hayırlara vesile olmasını diler, tüm Muğlalı hemşehrilerimizin kongremize teşriflerinden onur duyacağımızı saygılarımla ifade ederim.”