• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 08 Aralık 2022 23:26

İşten atılan işçiler Soyer'i protesto etti: 'Peşinizdeyiz, sözünüzü tutmanızı bekliyoruz'

İşten atılan işçiler Soyer'i protesto etti: 'Peşinizdeyiz, sözünüzü tutmanızı bekliyoruz'
İZBB'de taşeron olarak çalışan ve işten çıkarılan evde bakım işçileri, İzmir Belediye Başkanı Soyer'in katılımıyla açılan İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi'nde haklarını istedi.

İZMİR - İZBB'de taşeron olarak çalışan ve 31 Mayıs’ta işten çıkarılan evde bakım işçileri, işe geri alınacakları yönünde verilen sözlerin tutulmaması üzerine başlattıkları direnişi sürdürüyor.

voyage otel

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bugün Fuar İzmir’de açılışı yapılan TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi'ne giden işçiler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e seslendi.

 

Tunç Soyer'in konuşması esnasında yaşanan durumu alkışlarla protesto eden işçiler, sık sık "Sözünü tutmanı bekliyoruz" ve "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları attı. İşçiler ile özel güvenlik ve polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

 

'VERİLEN SÖZLER TUTULMUYOR, OYALANIYORUZ'

 

İşçiler Fuar İzmir önünde yaptıkları açıklamada, işe geri dönene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti:

 

"Bir Whatsapp mesajı ile işten atılan 31 evde bakım işçisiyiz. Ortalama bir yıldır bu insanlar işsiz. İşimize geri dönmek istiyoruz ve verilen sözlerin hiçbirisi tutulmuyor, oyalanıyoruz. Biz kendi işimize geri dönmek istiyoruz. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 5 yıl emek verdik. Emeklerimizi yere attılar. Ekmeğimizi yerden alacağız. Verdikleri sözleri tutacaklar. 5-10 kişi diye bir şey yok. Siz 31 işçiyi birden işten çıkardınız. Biz hepimiz işe dönene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Hiçbir yere gitmeyeceğiz. Siz neredeyseniz biz de orada olacağız. Peşinizdeyiz."