• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 08 Mart 2021 20:50

İşlerinde Takdir Topluyorlar

İşlerinde Takdir Topluyorlar
Bodrum’da farklı meslek dallarından olan kadınlar yaptıkları işlerle görenlerin dikkatini çekiyor. Marangoz’dan kaptana, pazarcıdan şoföre birçok meslek dalında çalışan kadınların yaptığı işler takdir topluyor.

Bodrum Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle özel bir klip hazırladı. Farklı meslek dallarında çalışan kadınlarla çekilen klip büyük beğeni topladı. Bodrum Belediyesi Tarımsal hizmetler müdürlüğü ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından desteklenip yaptıkları ürünler pazarlarda satılmaya başlanan kadınlar, çalışmalarını anlattı. 

voyage otel

Kadının üretmesini güzel olduğunu söyleyen kadınlar, amaçlarının kendi markalarını yaratabilmek olduğunu ve mücadele edildiğinde her şeyin mümkün ifade ettiler. 

Konacık Sanayi Sitesi’nde hizmet veren demonte mobilya imalathanesinde çalışan Sinem Akgün, “Eşime destek olabilmek için bu işte çalışmaya başladım. Bir gün, iki gün derken devamlı çalışmaya başladım. Bu işi yapabileceğimi düşündüm. Yaptım da. Kadınların her işi yapabileceğini düşünüyorum. Önce gelen müşterilerimiz biraz yadırgadılar. Yani gelenler beni görmezlikten geldiler. İş yaparken herhangi bir soru sormuyorlar. Daha sonra müşterilerimizin de yargıları yıkılmaya başladı.” dedi. 

Tekağa teknesinin 29 yıllık kaptanı Şükriye Kaptan ise “Kocam öldükten sonra bazıları çamaşırhanede çalışmamı önerdiler, temizlik işi yapmamı önerdiler ama kaptanlık yapmaya devam ettim. Erkek işiyle bir alakası yok” diye konuştu.