• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 02 Nisan 2021 09:52

İnci turizm:  Sahile sadece çakıl taşı serildi

İnci turizm:  Sahile sadece çakıl taşı serildi
Basın mensuplarının gözetiminde kıyıda serilmiş olan maddeye ilişkin sula işlemi yapıldı ve sulama işlemi sonrası kumun su ile yıkandığı, alanda sadece çakıl taşlarının kaldığı görüldü.

Bodrum’da ‘borik asit döküldüğü iddia edilen kıyıda basın mensuplarının katılımıyla inceleme yapıldı.  Habere konu olan firma yetkililerinin de katıldığı inceleme deniz kenarına kum çakıl karışımı bir madde döküldüğü görüldü.  Basın mensuplarının gözetiminde kıyıda serilmiş olan maddeye ilişkin sula işlemi yapıldı ve sulama işlemi sonrası kumun su ile yıkandığı, alanda sadece çakıl taşlarının kaldığı görüldü. Söz konusu kum çakıl karışımı maddeden numune alındı. Bodrum Belediyesi ekiplerince alınan numunenin laboratuar ortamında inceleneceği bildirildi.

voyage otel

 

 

DÜZELTME VE YANIT METNİDİR

 

Öte yandan söz konusu firma ise iddialara ilişkin açıklama yaptı. Borik asit döküm iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklama metninde şu ifadelere yer verildi:

30.03.2021tarihlihttps://www.ankahaber.net/haber/detay/bodrum_kiyilarina_bu_sefer_de_borik_asit_dokuldu_34094  linkli  haberde müvekkil şirkete  ait Muğla ili Bodrum İlçesi Yalıkavak mahallesi Küdür Mevkiinde bulunan otelin, sahil düzenlemesi çalışmalarında “borik asit”  kullanıldığı yönünde iddialar yer almıştır.

 

Bu çerçevede kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacı ile aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

 

Haber içeriklerinde bazı görseller eşliğinde “Eti Maden etiketi ile çuvallar dolusu Borik asitin tırlarla taşınıp vinç yardımı ile indirilerek kıyıya serildiği” iddia edilmiştir. Bu iddialar üzerine   31.03.2021 tarihinde Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından otel çevresi ve sahil şeridinde gerekli incelemeler yapılmış iş bu incelemelerde “Sahilin bir kısmına çakıllı  kum döküldüğü bır kısmının çuvallar içinde beklediği, fotoğraflarda görüleceği üzere bu bekleyen  çuvalların üzerinde Eti Maden Eti Borik Asit yazdığı,  bazı çuvallarda ise “Quartz” yazdığı, çuvallardaki malzemelerin benzer olduğu ve çuvallardan incelenmek üzere numune alındığı ” tespiti ile tutanak tanzim edilmiştir.

Belediye birimlerince yapılan tespitte de görüldüğü üzere bahsi geçen çuvallar tedarikçi şirket tarafından  sahil şeridi düzenlemesinde kullanılacak çakıllı kumun  taşınması amacı ile kullanılmış  olup,  çuvalların içinde borik asit bulunmadığı gibi  şirketimizce de otelin çevresinde ya da sahil şeridinde iddia edildiği gibi “ borik asit” ya da başkaca herhangi bir kimyasal madde kullanılmamıştır. Tedarikci şirketin 2. El çuvallarla çakıl ve kum taşımasından kaynaklanan durum nedeni ile gerekli araştırma ve inceleme yapılmaksızın doğrudan şirketimiz ve iştiraklerimiz hedef alınarak yapılan, müvekkil şirketin ticari itibarını sarsan ,   kamuoyunu yanlış yönlendirme amaçlı ,  tamamen gerçek dışı yayın  nedeni ilgililer hakkında  gerekli tüm yasal yollara müracaat edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

 İnci Turizm Otelcilik ve Ticaret   Anonim Şirketi Vekili

                            Av. Seçil TURGUT