• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 18 Nisan 2024 13:59

İkizköylülerin toz isyanı! Nefes alamıyoruz, imdat!

İkizköylülerin toz isyanı! Nefes alamıyoruz, imdat!
İkizköy Mahallesi sakinleri Akbelen bölgesinde devam eden maden çalışmaları nedeniyle oluşan tozlara isyan etti, Mahalleli çözüm bulunmasını talep etti

Milas’a bağlı İkizköy Mahallesindeki Akbelen bölgesinde devam eden maden çalışmaları nedeniyle oluşan tozdan daoalyı bölge olumsuz etkileniyor. Sabah saaatlerinde etkili olan toz nedeniyle görüş mesafesi de düşüyor. Özellikle de rüzgârlı havalarda, Akbelen bölgesinde devam eden madencilik faaliyetleri nedeniyle oluşan tozlardan dertli.

voyage otel

 

“GÖRÜŞ MESAFESİ DÜŞÜYOR, ASTIM VE KOAH HASTALARI NEFES ALMAKTA ZORLANIYOR”

 

Mahalle sakinleri yaklaşık 2 aydır sabah saatlerinde Akbelen maden sahasındaki çalışmalar nedeniyle mahallenin üstünü toz bulutu kapladığını belirterek; “Göz gözü görmez hale geliyor. Görüş mesafesinin 10 metreye kadar düştüğü yerler oluyor. Dışarıya kurutmak için çamaşır asmak ne mümkün. Yaşlılarımız zaten o ortamda evlerinden çıkamıyor. Ayrıca bu tozlar nedeniyle yetiştirdiğimiz ürünlerin verimi düşüyor. Biz insan değil miyiz, canlı değil miyiz? Yapılanları anlamakta gerçekten zorlanıyoruz” dediler.

 

“KOAH HASTASIYIM VE BU GİDİŞLE ÖLECEĞİM”


Bir mahalle sakini KOAH hastası olmasına rağmen koyunları otlatmak zorunda olduğunu belirterek; “KOAH hastasıyım. Bu tozlardan dolayı nefes alırken ağzım, burnum yanıyor. Buralarda otlattığım 10 tane koyunum da telef oldu. Bu gidişle ben de bu tozlardan dolayı öleceğim öyle görünüyor. Ne olursa olsun bu tozlara mutlaka bir çare bulunsun” diye konuştu.

 

“BU TOZ BULUTU AVŞAR MAHALLESİNE KADAR GİDİYOR”

 

Milashaber'e konusan vatandaşlar Oluşan toz bulutunun Milas’ın Avşar Mahallesine kadar gittiğini de iddia eden mahalle sakini şunları söyledi: “ Çok geniş alana yayılıyor. Avşar Mahallesine kadar gidiyor. Bu tozlar insan hayatını etkiliyor. Tozlarla zehirleniyoruz”

 

“88 YAŞINDAYIM AKCİĞER HASTASIYIM İLAÇLARIMA RAĞMEN BU TOZLAR NEDENİYLE ÖKSÜRÜĞÜM GEÇMİYOR”

 

88 yaşındaki bir vatandaş ise; “Yaşım 88 oldu. Akciğer hastasıyım, sürekli öksürüyorum. İlaçlar sayesinde iyiydim ancak bu tozlar nedeniyle ilaçlar da işe yaramaz oldu. Öksürüklerim devam ediyor. Yetkililerden yardım istiyoruz. Bu soruna bir çözüm bulunsun” dedi