• Nevavprestij
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 07 Temmuz 2022 16:39

İdil Biret Festivali’nde sanatseverler müziğe doydu

İdil Biret Festivali’nde sanatseverler müziğe doydu
Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 3. İdil biret Müzik Festivali’ni yaklaşık 5 bin sanatsever ilgi ile izledi. Üç gün süren festivalde ünlü piyanist İdil Biret verdiği konser sonrası dakikalarca ayakta alkışlandı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ki Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’ncüsü düzenlenen İdil Biret Müzik Festivali üç gün sürdü. Vatandaşlara açık ve ücretsiz olarak düzenlenen konserleri üç günde yaklaşık 5 bin sanatsever izledi.Festivalde bir önceki festivalde yapılan "Genç Piyanistler Seçmeleri" sonucunda, Hande Önder ve Duru Aydın Muğla Büyükşehir Orkestrası eşliğinde sahne aldı. Festivalde, Deutsche Grammophon için birçok albümler çıkarmış Avusturyalı piyanist Ingolf Wunder ve ülkemizin önde gelen piyanistlerinden Başarcan Kıvrak ile aynı sahneyi paylaştı.

voyage otel

 

 KONSERDE ŞAN RESİTALİ VERİLDİ

Festivalde ayrıca bu yıl ilk kez bir Şan resitali de sergilendi. Türkiye’nin önde gelen şan sanatçılarından Burcu Hancı (soprano), Cumhur Görgün   (Bas)  ve piyanist Fügen Yiğitgil yer aldı. Bodrum Kalesi’nde gerçekleştirilen konserde L.V. Beethoven 5. Piyano Konçertosu ile Chopin Andante Spianato ve Büyük Polonez seslendirdi.

 

ÜNLÜ PİYANİST İDİL BİRET DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI

Ünlü sanatçı İdil Biret kapanış konserinde piyanist Başar Can Kıvrak ve 17 yaşındaki genç piyanist Duru Aydın, Münif Akalın şefliğinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası eşliğinde sahne aldı. Konserde, F.Chopin'in 1. Piyano Konçertosu ile Andante Spianato ve Büyük Polonez adlı eseri seslendirildi.

İdil Biret ve orkestra konser sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.