• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 19 Aralık 2022 15:51

Hülya Hemşireyi iki kez uzaklaştırma kararı aldırdığı kocası öldürdü

Hülya Hemşireyi iki kez uzaklaştırma kararı aldırdığı kocası öldürdü
Devlet Hastanesi’nde görevli hemşire Hülya Er Tortop, dün gece geç saatlerde tartıştığı kocası Murat Tortop tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Hülya Tortop’un kocası için şiddet uyguladığı gerekçesiyle iki kez uzaklaştırma aldığı ortaya çıktı.

Denizli'nin Merkezefendi ilçesine Bahçelievler Mahallesi’nde yaşayan ve Denizli Devlet Hastanesi hemşire olan Hülya Er Tortop ile eşi Murat Tortop arasında gece saatlerinde bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı.

voyage otel

 

Tartışmanın büyümesi üzerine Murat Tortop eşini bıçakla yaraladı. Olay sırasında çiftin üç çocuğunun da evde oldukları öğrenildi. Murat Tortop daha sonra 112 Acil Servis'i arayarak eşini bıçakladığını bildirdi.

 

İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri Hülya Hemşirenin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cinayet şüphelisi koca polis tarafından olay yerinde gözaltına alındı. Tortop'un cenazesi otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

İKİ KEZ UZAKLAŞTIRMA TALEP ETMİŞ

 

İddialara göre Murat Tortop'un eşine daha önce de şiddet uyguladığı belirtildi. Bu nedenle Hülya Hemşirenin iki kez uzaklaştırma kararı aldırarak koca şiddetinden 6 ay uzak durmaya çalıştığı ortaya çıktı. Son uzaklaştırmanın süresinin dolduğu Murat Tortop'un bu nedenle eve gittiği ileri sürüldü. Murat Tortop'un eşini sık sık çocukları almakla tehdit ettiği de iddia edildi.

 

‘TÖREN DÜZENLENDİ'

Hülya Er Tortop için bugün Denizli Devlet Hastanesi'nde tören düzenlendi. Hülya Hemşire'nin naaşı yıllardır çalıştığı Kadın Doğum Servisi önüne getirildi, helallik alındı.

Dualarla uğurlanan Hülya Hemşire yarın memleketi Kırıkkale'nin Yahşihan İlçesinde toprağa verilecek.

Hülya Er Tortop'un öldürülmesinden sonra İl Sağlık Müdürlüğü, Denizli Tabip Odası ve sağlık çalışanları örgütleri başsağlığı mesajları yayınladı.