• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 19 Ocak 2022 16:57

 Hrant Dink Bodrum'da anıldı

 Hrant Dink Bodrum'da anıldı
15 yıl önce öldürülen gazeteci Hrant Dink Muğla’nın Bodrum ilçesinde sessizce ve şiir ile anıldı. Dink, anısına lokma dağıtıldı, mum yakıldı.

Gazeteci Hrant Dink ölümünün 15. Yılında bugün Muğla’nın Bodrum ilçesinde Hrant’ın Bodrumlu Arkadaşları Grubu tarafından Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlenen etkinlik ile anıldı. Üzerinde “Vazgeçmiyoruz- Ahparig, Adalet İstiyoruz” yazılı pankart açan eylemcilere ilçede bulunan CHP, Sol Parti, EMEP,HDP üyeleri, Bodrum Şehit Tiyatrosu yönetici ve oyuncuları ile vatandaşlarda ellerinde Hrant Dink’in fotoğrafları ile destek verdi. Bugün bodrum’da sahne almak için bulunan ünlü tiyatrocu Rutkay Aziz ile Taner Barlas’ta Dink için düzenlenen etkinliğe gelip sessiz durarak destek verdi.

voyage otel

 

15 EKSİK YIL İSİMLİ ŞİİR OKUNDU, HELVA DAĞITILDI

 

Etkinlikte Hrant’ın arkadaşları katılımcılara helva dağıttı, mum yaktı. Saat 15.04’te isi bir dakikalık sessiz saygı duruşu yapıldı. Ardından Bodrum Şehir Tiyatrosu oyuncusu Mihriban Er Hran için yazılan “15 Eksik Yıl” isimli şiiri okudu. Şiirin okunmasının ardından etkinliğe katılanlar Faşizme İnat Kardeşimiz Hrant, Katiller Halka Hesap Verecek ve Hrant’ı Unutma Unutturma sloganları attı.Yaklaşık 45 dakika süren etkinlik sonrası katılımcılar sessizce Belediye Meydanı’nı terk etti.