• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 16 Ekim 2021 11:38

Hortum riskine dikkat!

Hortum riskine dikkat!
İzmir, Aydın ve Muğla illeri için uyarıda bulunan meteoroloji uzmanlar, 3 ilin kıyı ilçelerinde yüksek sevide hortum riski olduğunu ifade ederek vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; İzmir, Aydın ve Muğla için hava şartlarının olumsuz seyredeceğine yönelik uyarı açıklaması geldi.  Uzmanlar bu bölgelerin kıyı ilçelerinde yüksek riskte hortum ihtimaline dikkat çekerken Muğla Valiliği de il genelindeki hava şartları konusunda açıklama yayınladı.

voyage otel

 

DENİZCİLERE FIRTINA UYARISI!


Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’ne dayandırılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; denizlerde Bodrum-Kaş arasında güney ve güneydoğu yönlerden esen rüzgarın yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren 6 ila 8 kuvvetinde (62-74 km/saat) FIRTINA şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.


Başta balıkçılar ve gemiciler olmak üzere fırtınanın oluşturacağı olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olması gerekmektedir.”