• Nevavprestij
POLİTİKA Düzenleme Tarihi : 29 Temmuz 2020 16:24 Haber Girişi : 29 Temmuz 2020 16:27

Hilafet çağrısı yapan Gerçek Hayat ve Dilipak hakkında suç duyurusu

Hilafet çağrısı yapan Gerçek Hayat ve Dilipak hakkında suç duyurusu
Suç duyurusu öncesi  basın açıklaması yapan CHP Muğla Gençlik örgütü, laiklik ve cumhuriyet vurgusu yaptı.

CHP Muğla Gençlik kolları hilafet çağrısı yapan Gerçek Hayat dergisi ve Akit yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesi basın açıklaması yapan CHP Muğla Gençlik örgütü, laiklik ve cumhuriyet vurgusu yaptı.

voyage otel

 

Ayasofya Müzesinin Camii olarak vasfının değişmesi ile Türkiye'nin uluslararası mecrada laiklik imajının zedelendiğine dikakt çekilen açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde Gerçek Hayat isimli dergi tarafından yapılan hilafet çağrısı yandaş medya grupları ve şahıslar tarafından kamuoyunda paylaşılmıştır. Ayasofya Müzesinin Camii olarak vasfının değişmesi ile ülkemizin uluslararası mecrada laikliğin imajı sarsılmış iken bu süreci örgütlenme ve propaganda fırsata çevirmek isteyenler gerçekleşmeyecek bir hayalin peşinde gitmektedirler" denildi. 


"Anayasayı ve cumhuriyetin kurucu ilkelerini alenen yok sayan gerici zihniyetin hedefi açıktır" ifadelerinin kullaıldığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Halkı kin ve nefret düşmanlığına tahrik eden, ülkenin birliğini ve bütünlüğünü tehdit eden bu zihniyetin karşısında olduğumuzu; laik, sosyal, hukuk devletinin mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğimizi bildiriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Gençlik Örgütü olarak bu anlamda suç duyurusunda bulunarak bu sürecin takipçisi olduğumuzu, Cumhuriyetin, demokrasinin ve kurucu ilkelerin yılmaz neferleri olan biz gençliğin, sahipsiz olduğu sanılan memleket toprağının bekçisi olduğumuzu buradan yineliyoruz."