• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 20 Haziran 2023 15:26

Hayvanseverlerden Kısırlaştırma Merkezi’ni açın eylemi

Hayvanseverlerden Kısırlaştırma Merkezi’ni açın eylemi
Muğla’nın Bodrum ilçesinde sokak hayvanları için eylem yapan hayvanseverler 3 yıldır açılamayan Kadıkalesi Kısırlaştırma Merkezi’nin açılması için eylem ve basın açıklaması yaptı.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı turistik Gümüşlük Mahallesi’nde yaşayan hayvanseverler sokak hayvanlarının sorunlarına çözüm üretilmesi için 3 yıldı hazırlığı yapılan fakat açılmayan Kadıkalesi Kedi Kısırlaştırma Merkezi’nin ı önünde eylem ve basın açıklaması yaptı

voyage otel

 

Kedilerimize Sahip Çıkıyoruz, Açın Şu Merkezi yazılı dövizlerle toplandı. Gümüşlük Forum ve hayvanseverler tarafından düzenlenen etkinlikte basın açıklamasını Behçet Ak okudu.

 

SEVENLER KADAR ZARAR VERENLERDE VAR

 

Ak açıklamasında sokak hayvanlarının Bodrum sokaklarında özgürce , güllük gülistanlık bir yaşam sürdüğünü sanan herkes yanıldığını belirterek  “Maalesef seven kadar zarar verenleri de var. Sokaklarda güvende değiller, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi, Bodrum’da da tüfekle vuruluyor, bıçaklanıyor, zehirleniyor, sopa ile dövülüyor, trafik kazalarına kurban gidiyor, itilip kakılıyor ve horlanıyorlar…Yasanın kendilerine tanıdığı hakkı yerine getirerek sokak hayvanlarını besleyen hayvan severler de bu zorbalıktan nasibini alıyor, hakarete, tehdite ve hatta şiddete maruz kalıyorlar.Sokaklarda yavruları ile nereye sığınacağını, nasıl hayatta kalacağını bilemeyen, oradan oraya atılan, barınaklara terk edilen , çaresiz anneler, annelerinden alınarak kutular içinde çöp kenarlarına bırakılan daha gözleri açılmamış parmak kadar bebeler, onları görmezden gelen vicdan yoksunu insanların sayısı tahmin ettiğinizden daha çok” ifadelerini kullandı.

 

3 YILDIR KEDİ KISIRLAŞTIRMA MERKEZİ’NİN AÇILMASINI BEKLİYORUZ

 

Ak açıklamasının devamında ise Kent Konseyinin projesi olan Kedi Kısırlaştırma Merkezlerinin açılması ile ilgili öneri Bodrum Belediye Başkanı tarafından yaklaşık üç yıl önce kabul edildiğini belirterek “Ancak, Bodrum Belediyesi tarafından, kedi kısırlaştırma merkezlerinin sayısının artırılacağı, sırası ile Kadıkalesi ve Konacık’ta da açılacağı duyurulmuştu. Kadıkalesi Kedi Kısırlaştırma Merkezi için yer belirlendi, bütün alt yapısı tamamlandı, anahtar teslim hale getirildi, bizler Bodrum Belediye’sinden açılış tarihinin duyurulacağını beklerken, kısırlaştırma merkezinin açılmayacağını, Uzun zamandır atıl olarak duran bir yer etrafı temizlenip tadilat yapılınca rağbet görüp ticari amaçla kullanılmasına karar verildiğini öğrendik.Yaklaşık bir aydır kendisinden tatmin edici bir cevap beklediğimiz Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras’a buradan tekrar soruyoruz, Kadıkalesi Kedi Kısırlaştırma Merkezi ne zaman açılacak? Kedi Kısırlaştırma Merkezi olarak alt yapısı tamamlanan kedi kısırlaştırma merkezini açmaktan neden vazgeçtiniz? Sayın Ahmet Aras, verdiğiniz sözü tutmanızı, Kadıkalesi Kedi Kısırlaştırma Merkezininin derhal açılması talimatını vermenizi, merkezin ivedilikle faaliyete başlamasını bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.