• raşit emir süer
GÜNCEL Haber Girişi : 20 Şubat 2023 21:11

Hatay'da deprem fırtınası! Binalar yıkıldı enkaz altında kalanlar var...

Hatay'da deprem fırtınası! Binalar yıkıldı enkaz altında kalanlar var...
Hatay'ın Defne ilçesinde AFAD verilerine göre 6.4, üç dakika sonra ise Samandağ'da 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Daha sonra sırasıyla 4.5, 5.2 ve 5.2 büyüklüğünde depremler oldu

HABER MERKEZI -  Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem bölgede şiddetli şekilde hissedildi. AFAD depremin 16 kilometre, Kandilli ise 7.7 km derinlikte olduğunu açıkladı. 

voyage otel

 

Bu depremden üç dakika sonra saat 20:07'de ise bu kez Samandağ'da, AFAD verilerine göre 5.8 büyüklüğünde ikinci bir deprem oldu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 3.6 olarak açıkladı. Depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirtildi.  

 

AFAD verilerine göre daha sonra Samanda merkezli sırasıyla 4.5, 5.2 ve 5.2 büyüklüğünde depremler yaşandı.

 

Kentte ağır hasarlı binaların yıkıldığı yönünde ihbarlar alınırken, devriye görevinde bulunan ekipler, vatandaşları binaların çevresinden uzaklaşmaları konusunda sürekli uyarılarda bulundu. 

 

Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor." dedi.

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise yaptığı açıklamada, "Hatay merkezli depremlerle ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz" diye konuştu.

 

ÇOK SAYIDA AMBULANS SEVK EDİLDİ

 

Kentte bulunan Gazete Duvar muhabiri Ferhat Yaşar deprem anını ve sonrasını şöyle anlattı: "Deprem olduğu sırada Hatay merkezdeki Sevgi Parkı'ndaki çadırlarda oturan çok sayıda insan dışarıya koştu. Sarsıntıyla birlikte çok sayıda binadan toz bulutları yükseldi. Şehir merkezine çok sayıda ambulans sevk edildi. Uğur Uğur Mumcu Caddesi'nde bulunan alt geçit de depremden hasar gördü. Atatürk Caddesi'nden ise çok sayıda ambulans geçti. Caddenin yanında bulunan bir bina yan yattı. Binanın yanındaki yollarda güvenlik önlemi alındı."

 

YARDIM GÖNÜLLÜSÜ: 15-20 SANİYE SÜRDÜ

 

Hatay'daki 6,4 şiddetindeki depremin ardından yaşadıklarını anlatan yardım gönüllüsü Emrah Sürücü, depremin 15 - 20 saniye sürdüğünü, büyük korkuya neden olduğunu söyledi.

 

Samandağ'da bulunan Emrah Sürücü, bir okulun bahçesinde olduklarını belirterek, "Okulun duvarlarından düşen beton parçalarını gördük. Okul bayağı sağlam olmasına rağmen çatıdan ve duvarlardan parça düştü" dedi.

 

Tek katlı ve sağlam olduğunu gördükleri bir evin yıkıldığını belirten Sürücü, "Gönüllü ekibi olarak iyi durumda olduklarını, takım ekiplerden haber almaya çalıştıklarını ifade etti.

 

LEVENT: ÇOK BİNA GİTTİ

 

AHBAP kurucusu Haluk Levent, depreme ilişkin bir paylaşım yaptı. Levent paylaşımında, "Çok sallandık dostlar. Offff çok bina gitti çok çok" ifadelerini kullandı.