• raşit emir süer
EGE Düzenleme Tarihi : 17 Aralık 2020 00:02 Haber Girişi : 17 Aralık 2020 00:05

Hastanesi şantiyesi konuklarını ağırladı!

Hastanesi şantiyesi konuklarını ağırladı!
Ak Parti İlçe Başkanı İlçe Başkanı Osman Gökmen, Bodrum Devlet Hastanesi’nde gelinen aşama ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gökmen, "Gelecek sene bu zamanlarda açılışı inşallah hep birlikte yapacağız" dedi

Yaz aylarında yeniden ihale edilerek yapımına tekrar başlanan yeni hastane şantiyesine Bodrumluları davet eden Osman Gökmen, vatandaşlara gelinen süreç ile ilgili bilgilendirme yaptı. Öğleden sonra ise Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve ilçede görev yapan basın mensuplarına hastaneyi gezdiren Osman Gökmen, devam eden çalışmalar hakkında açıklamalar yaptı:

voyage otel

"Burada 2,5 aydan beri ciddi emek sarf edilmekte. 30 bin metrekare alan sıva edildi. 320 araçlık otoparkın hafriyat işlerinin yüzde 70’lik dilimi bitmiş vaziyette. Burada 24 çalışan bir inşaat şantiyesi var. Fakat sanki hiçbir şey olmamış ya da bu ihale iptal edilmiş ya da buradaki inşaat faaliyeti iptal olmuş gibi yanlışlar gerçekten bizi de şu anda buraya emek verenleri de gerçekten çok zora sokuyor. Bir telefon kadar yakınız. İstedikleri bilgiyi bizden alabilirler."

 

“GELECEK SENE BU ZAMANLARI AÇILIŞI YAPACAĞIZ”

 

Kent TV'de yer alan habere göre, Çatıdaki izolasyon çalışmalarının yüzde 50’sinin tamamlandığını sözlerine ekleyen Gökmen açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Otopark alanlarından 20 bin metreküp hafriyat çıkarıldı. Burada yarım kalmış olan, daha önceki firmadan devraldıkları bir şantiye var. Bunun trafo devrinden tutun da yatakhaneler ile ilgili ciddi çalışmaları oldu. Şu anda 120 yataklı bir yatakhaneye ulaşıldı. Birkaç gün içinde cepheci arkadaşlar işin içine girecek. Şu anda elektrikçi ve teknik arkadaşlar sahadalar. Yani burada sürekli bir faaliyet var. Zamanından önce faaliyete girecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın birebir firma yetkililerini arayarak zamanından önce olması sözünü aldığımızın müjdesini Bodrumlulara verelim. Gelecek sene bu zamanlarda açılışı inşallah hep birlikte yapacağız.” 

Devlet Hastanesi’nde altyapı sorunu yaşandığı iddiaları ile ilgili de konuşan Osman Gökmen, “Bitez’deki kapalı spor salonu ve gençlik merkezinde de o sorunu yaşadık.nTabi altyapısı olmayan Bodrum’dan bahsettiğimiz için buradaki inşaat faaliyetimiz bitse de bize ne yazık ki MUSKİ en yakın kanalizasyon bağlantısı olarak Bitez Kavşağı’nı gösteriyor. Dolayısıyla bu şu anda ciddi bir sıkıntı. Onlardan bu konuda destek istiyoruz. Bu hastane Bodrum’un hastanesi. Sadece 5 metrelik bir alan için kapalı spor salonunda 3,5 ay beklediğimize göre inşallah bizi hastaneyle alakalı bekletmezler ve bir an önce gerekli kanalizasyon bağlantıları ile alakalı bize destek verirler diye tahmin ediyoruz” dedi. 

Bodrum-Turgutreis karayolu üzerindeki Yeni Devlet Hastanesi’nin kavşağında bir trafik sorunu yaşanmaması için karayollarının da bir çalışma yapacağını sözlerine ekleyen Gökmen, “Bu kavşağın rahatlatılması ve ambulansların giriş çıkışları ile ilgili gerekli çalışmalar yapılacak. Gerekli kurumlar gerekli çalışmaları yapmakta. Bilhassa da karayolları. Bodrum’a yakışır bir hastane olacak. Yetecek mi? Şu anki Bodrum yoğunluğuna göre yetmeyecektir. Hükümetimiz bu konuda da gerekli yatırımları yapacaktır” ifadelerini kullandı. 

MEVCUT HASTANE NE OLACAK?

Mevcut hastanenin ağız ve diş sağlığı merkezi yapılmasının planlandığını söyleyen Gökmen, “Mevcut hastane depremde hasar görmüştü. Gerekli güçlendirmeler yapıldıktan sonra ağız ve diş sağlığını merkezi halini alacak. Herhalde ilaveten de poliklinik ve acil servisin de çalışması ile alakalı bir takım çalışmalar da yapmaktayız” diye konuştu. 

Gökmen, Turgutreis Bahçelievler’de kapalı bir yüzme havuzunun yapılacağını ifade etti. Osman Gökmen, yarım kalan Yalıkavak yolu ile ilgili de “Şubat ayında ihaleye çıkacak. Önümüzdeki yıl da başlamış olacak” dedi. 

 

DESTEK İÇİN HER ZAMAN HAZIRIZ

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da şantiyeye gelerek Osman Gökmen’den bilgi aldı. Basın mensuplarına da açıklamalar yapan Aras, şunları kaydetti:

"Hastanemiz çok istismar ediliyordu, sürekli polemik konusuydu. Müteahhit işi teslim almış, çalışmaya başlamış. Burada görünen o. Arkadaşlarımızın verilen mühlette işi bitireceklerine inanıyorum. Bizden de gereken destek olursa her zaman hazırız. İnşallah bir an önce faaliyet girer çünkü mevcut hastanemiz ihtiyacı karşılayamaz durumda. Nüfusumuzun arttığı ve pandemi ile birleştiği bu dönemde sağlık yatırımlarına ihtiyacımız var. Birlikte olduğumuz zaman gerçekten Bodrum’da çok büyük bir sinerji yakalayacağımızı Osman Gökmen Başkanımızla her zaman konuşuyoruz. Hükümetimizin desteği, belediyemizin iyi niyeti ve çalışma azmiyle beraber net sonuçlar alabileceğimizi düşünüyorum. Bunun semerelerini yavaş yavaş göreceğiz” dedi.

Başkan Aras'ın bu ifadeleri üzerine yeniden söz alan Osman Gökmen ise, "Biz yerel insanlarız. Tabi ki siyasetimizi yapacağız. Eleştiriyi de yeri geldiğinde yapacağız ama hizmetle alakalı konuda beraberiz" şeklinde konuştu.