• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 20 Eylül 2022 11:32

Haluk Pekşen'in  ölümü incelenecek

Haluk Pekşen'in  ölümü incelenecek
Acıbadem Sağlık Grubu, eski CHP Milletvekili Haluk Pekşen'in vefatıyla ilgili ortaya atılan iddialara yönelik inceleme başlattığını açıkladı.

 CHP'nin eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in vefatında 'yanlış teşhis' iddialarına ilişkin hastaneden açıklama geldi. 

voyage otel

Acıbadem Grubu'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "15 Ağustos 2022 tarihinde Acıbadem Bodrum Hastanemizin Acil Servis’ine başvurmasıyla tedavi süreci başlayan ve sonrasında Ankara’ya sevk edilerek tedavisine devam edilen hastamız Sayın Haluk Pekşen’in hayatını kaybetmesi, hepimizi derinden üzmüştür. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.


Sosyal medyada ve basında yer alan, merhum Haluk Pekşen’in kurumumuzdaki tedavi sürecine ilişkin iddialarla ilgili gerekli inceleme tarafımızca başlatılmıştır. Bu inceleme hızla gerçekleştirilip, sonuçları ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacaktır."

 

'AŞI DEĞİL YANLIŞ TEŞHİS'

 

Sosyal medyada Pekşen’in Covid-19 aşısı nedeniyle vefat ettiği iddiaları ortaya atılmıştı. Pekşen’in kızı Ezgi Pekşen söz konusu iddiaları yalanlayarak açıklama yapmıştı.

 

Ezgi Pekşen, “Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi adına hayatımızın en acı günlerinden geçerken bu açıklamayı yapmak zorunluluğunu hissediyorum” diyerek başladığı sosyal medya paylaşımında babasının aşı ya da Covid-19 nedeniyle değil “yanlış teşhis” sonucu vefat ettiğini söylemişti.

 

Öte yandan Gazeteci Rahmi Turan da bugünkiköşesinde Pekşen'in ölümünden Acıbadem Hastanesi'nin sorumlu olduğunu yazdı. Turan, yazısında Haluk Pekşen'in imhal ve bilgisizlik kurbanı olduğunu belirtti.