• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 08 Ağustos 2022 14:57

 Halk siyasi kavga değil, bir an önce hastaneye kavuşmak istiyor

 Halk siyasi kavga değil, bir an önce hastaneye kavuşmak istiyor
Daha önce de ihale sürçlerinde yine CHP ile AK Parti arasında polemik konusu olan devlet hastanesi bu kez de icra ve hacizlerle gündemde. Bodrumular ise siyasi kavga değil, bir an önce hastaneye kavuşmak istiyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yapımına 2017 yılında başlanan ve bir türlü bitirilemeyen yeni devlet hastanesi siyasi tartışma malzemesi olmaya devam ediyor. Daha önce de ihale sürçlerinde yine CHP ile AK Parti arasında polemik konusu olan devlet hastanesi bu kez de icra ve hacizlerle gündemde. Bodrumular ise siyasi kavga değil, bir an önce hastaneye kavuşmak istiyor

voyage otel

 

EGE ALTERNATİF/ Ömer Emre ATASOY -  Muğla’nın Bodrum ilçesinde yapımına 2017 yılında başlanan ve bir türlü bitirilemeyen yeni devlet hastanesi siyasi tartışma malzemesi olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yeni devlet hastanesi şantiyesinde bulunan jeneratör ile bir takım malzemelere haciz geldi.  Yapımcı müteahhitten alacağını tahsil edemeyen şirket 348 bin TL'lik alacağı için icra dairesi aracılığı ile jeneratöre haciz koydurup yediemine teslim ettirdi.

 

Yapılan görüşmeler sonrası haciz işlemi geri alındığı öğrenildi. Alınan bilgilere göre, hastane 2 ay sonra açılacak şekilde planlamaya dahil edildi.  Bodrumular ise hastanenin yıllardır açılmamasında ve siyasi tartışmalarda malzeme olarak kullanılmasına tepkili. CHP ile AK Parti arasındaki siyasi tartışmalarda hastane açılış konusunun güdeme gelmemesini isteyen bodrumular. bir an önce hastaneye kavuşmak istiyor.

 

CHP’DEN JENERATÖR HACZEDİLDİ İDDİASI

 

Konuya ilişkin  CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan,  yaptığı açıklamada,  yıllardır yapımı süren yeni Bodrum Devlet Hastanesi'nin hizmete açılmamasına ve yapımcı müteahhitten alacağını tahsil edemeyen şirketin 348 bin TL alacağı için jeneratöre haciz koydurmasına tepki göstermişti. Karahan, "Bodrum halkı tam beş yıldır hastanenin açılmasını bekliyor. Beş yıl öncesine göre kapasitesi düşünülen 150 yataklı hastane, şu an artan nüfusa hizmete verebilecek kapasitede değil. Bodrum'un milyarlarca liralık hazine arazileri özelleştirilerek satıldı ama 42 milyon TL'lik bir hastaneyi bitiremediler. Satılan onlarca arsanın bir tanesinin parasıyla bu hastane biterdi. Bu, Ak Parti iktidarının yönetim anlayışını gösteriyor. Aslında hastane 1 Ocak'ta açılacaktı ama yine bahane uydurdular, yolları yapılmadı, alt yapısı yapılmadı diye. Muğla Büyükşehir Belediyesi bunların hepsini yaptı, bitirdi ama hastane yine açılmadı. Klasik bir AKP hizmeti görüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

 

AK PARTİ JENERATÖR HACZEDİLDİ YALANLADI

 

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, iddialara ilişkin konuştu.  Gökmen, hastane geçici kabulünün yapıldığını vurgulayarak, müteahhit firma ile bir alt yüklenici arasındaki alacak verecek meselesi nedeniyle konulan haczin, Bodrum İcra Hukuk Mahkemesi tarafından tedbiren durdurulduğunu söyledi. Karahan’ın eksik ve yanlış bilgiler verdiğini dile getiren Gökmen, jeneratörlerin önünde yaptığı açıklamada Halil Karahan’ın bu iddiası ile ilgili şunları dile getirdi: “CHP İlçe Başkanının Sözcü Gazetesi’ne yaptığı açıklamayı hayretler içerisinde gördük. Bu Bodrum’a yapılan hizmetin kıskançlığı ile yapılan, Bodrumluyu kandırmaya yönelik yanlış bir bilgilendirme. Hastanemizin geçici kabulü, 1 Ağustos 2022’de oldu. Önümüzdeki Pazartesi günü de Sağlık Bakanlığı tarafından kesin kabulü olacak. Bundan önce bir leasing şirketi ve müteahhit firmanın bir alt taşeronu olan bir firma arasındaki alacakla alakalı bir konu olmuştur ve bundan ötürü bir haciz ve icra dosyası vardır. Aynı gün tarihli 1. Bodrum İcra Hukuk Mahkemesi’nin 2022’ye 462 esas numarası ile böyle bir haciz ve muhafaza işleminin tedbiren durdurulması ile alakalı karar da vardır. Dolayısıyla bu bahse konu jeneratör devletin ve Bodrumlunun malıdır. O burada yapılan hizmete karşı kıskançlıkla yapılan bir açıklamadır.”