• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 07 Haziran 2022 12:41

Halk Eğitim 30 Bin Kişiyi Meslek Sahibi Yaptı

Halk Eğitim 30 Bin Kişiyi Meslek Sahibi Yaptı
Marmaris Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2021 – 22 Dönemi; tamamlanan kurslar sonrası, “1 - 7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası” Sergisiyle kursiyerlerin ürünlerini halkın beğenisine sundu.


Netsel marina’da  gerçekleşen sergi açılışını Marmaris Milli Eğitim Müdürü Sibel Kısa ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fatma Başer birlikte yaparken, Marmaris sakinleri sergiye büyük ilgi gösterdi.
               

voyage otel

Açılışta Usta Öğretici Dilek Sever’in Halk oyunları ekibinin sergilediği Roman Havası oyunu ve diğer bir Usta Öğretici Ramiz Uğur Özmetin’in tek kişilik Semazen gösterisi halktan büyük alkış aldı.
               

Sergide Geri dönüşüm malzemelerinden üretilen aksesuarlar, yağlı boya resimler, Gümüş takılar, takı tasarımları ve el işi işleme dikiş nakış ürünleri görücüye çıktı.


KURSUMUZ ÇOK AMA YERİMİZ YOK
               

Söz alan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fatma Başer; Hayat Boyu Öğrenme kapsamında; “Bir yıllık çalışmalarımızı sergiliyoruz. Kültürel sosyal anlamda çalışmalarımız var. Kurslarımızı açarken insanlarımıza bir gelir kapısı açalım dedik. Bu sene el bakımı tırnak bakımı gibi güzellik kurslarımız da oldu. Gümüş takı kursu açtık. 330 kursumuzdan 30 bin kursiyerimiz oldu. Yıl içerisinde 20 bin kişiye hizmet veriyoruz. En büyük sorunumuz yerimiz yok, yerimiz yok!..” dedi.


SİBEL MÜDÜRÜN MARMARİS’TE İLK YILSONU SERGİSİ
               

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Sibel Kısa da Marmaris’te göreve başladığından beri kendisi için Halk Eğitim Merkezinin ilk yılsonu sergi etkinliği olduğuna dikkat çekerek; “ Önümüzdeki yıl hem kurs hem de kursiyer sayısını daha çok artırarak, halkımızın hayat boyu öğrenmeye daha çok  katılımını sağlayacağız.” dedi.