• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 24 Nisan 2024 18:01

Hacettepe Üniversitesi, öğrencilerinin haksız isyanı ile gündem oldu!

Hacettepe Üniversitesi, öğrencilerinin haksız isyanı ile gündem oldu!
Türkiye’nin en büyük ve uluslararası birçok organizasyona imza atan şirketi Durul Organizasyon hakkında yapılan haksız eleştiriler ile zor duruma düştü

Üniversite içindeki atıl duran amfi tiyatronun daha aktif kullanılması ve kiralaranarak üniversiteye ek bütçe sağlanması maksadı ile DURUL ORGANİZASYON adında bir firmaya kiralanması üzerine üniversitedeki bir grup öğrenci olayı protesto etti.

voyage otel

 

Firma sahibi DURUL TÜRKMEN’in AK Parti’den Konya Milletvekili adayı olmuş olması ve Mehmet AĞAR Yönetimindeki DYP döneminde Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevlerinde bulunması nedeni ile sol görüşe sahip bir grup öğrenci bu kiralamayı YANDAŞ firmaya kiralama olarak protesto ederken, Rektörlük ise yayınladığı resmi açıklama ile her şeyin ihale mevzuatına uygun yapıldığını, bu sayede üniversiteye de gelir sağlanacağını, yaklaşık 15 yıldır çürümeye terkedilmiş bir yapının da ekonomiye kazandırılarak faydalı hale getirildiğini, ayrıca üniversite içerisinde birçok kafeterya, restorant vb işletmenin de aynı şekilde kiraya verildiğini, elde edilen gelirler sayesinde üniversitenin ve öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılandığı belirtildi.

 

Sosyal medya platformlarında ise DURUL Organizasyon yapacağı konserlere öğrencilerin ücretsiz katılamayacağı için isyan ettikleri, oysaki firmanın çok yüksek bedeller ödeyerek kiralama yaptığı ve ayrıca yine aynı üniversite içerisindeki iktisadi işletmelerin de kira ödediğini ve öğrencilere de ücret karşılığında hizmet verdikleri ifade edildi.

 

Üniversitenin amfi tiyatrosunu kiralayan Durul Organizasyon'un sahibi Durul Türkmen'in daha önce AKP'den Konya Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı olduğu ve 2010 Mart ayından bu yana AKP üyesi olduğu ortaya çıktı.

 

Üniversiteden açıklama: 'Mevzuata uygun ve gerekli'

 

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü konuyla ilgili paylaştığı kamuoyu duyurusunda; “Bir kamu kurumu olan üniversitemiz, diğer kamu kurumları gibi 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve diğer mali mevzuata uygun olarak faaliyet göstermek zorunda ve sorumluluğu altındadır. Söz konusu mevzuat çerçevesinde kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli şekilde kullanılması esastır. Bu nedenle; üniversitemizin sahip olduğu ve hizmet sunumu sırasında ihtiyaç duyulmayan, kullanılmayan mekânların toplumumuza hizmet edecek ve kamu geliri oluşturacak şekilde kiralanması mevzuata uygun ve kaynakların etkili, ekonomik ve verimli şekilde kullanılması ilkesi açısından da uygun ve gereklidir” cümlelerine yer vererek bu kararın üniversite ve öğrencilerinin menfaatine uygun olduğunu iddia etti.

 

 

Rektörlük aleyhte açıklama yapanlara soruşturma açacak

 

Rektörlük yaptığı açıklamada aynı zamanda konuya dair münipülatif ve yanıltıcı paylaşımlar yaptığı iddia edilen öğrenciler hakkında soruşturma açacağını belirtti. Açıklamada yer alan "Bu tür manipülatif ve yanıltıcı paylaşımları yapan kişi ve guruplar ile sosyal medya mecralarının, öğrencilerimiz ve mensuplarımız ile kamuoyu tarafından bu yönde değerlendirilmesini ve bunlara itibar edilmemesini, ilgili paylaşımları yapan ve yayan sorumlular hakkında kurumsal olarak her türlü adli ve hukuki sürecin işletileceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerine öğrenciler sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

 

DURUL ORGANİZASYON’un sahibi Durul TÜRKMEN kimdir?

 

Ankara’lı İş adamı olan Durul Türkmen, yurtiçi ve yurtdışında birçok ticari faaliyette bulunan şirketlerinin yanı sıra aktif siyasi yaşamı ile tanınan bir isim. Demokrat Parti kökenli olduğu bilinen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan tarafından da sevildiği bilinen Türkmen’in eski Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, TBMM Başkanı Numan KURTULMUŞ, eski İç İşleri bakanlarından Mehmet AĞAR ve CHP eski Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU ile de çok yakın olduğu bilinmektedir.