• Nevavprestij
EGE Düzenleme Tarihi : 14 Ağustos 2020 11:31 Haber Girişi : 14 Ağustos 2020 11:34

Güzel Bahçe'de Go- Kart eylemi sonuç verdi!

Güzel Bahçe'de Go- Kart eylemi sonuç verdi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un, “Güzelbahçe, çirkinbahçe olmasın” diyerek destek verdiği, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde zeytinlik alanına yapılmak istenen Go-Kart projesine karşı eylemler sonuç verdi.

CHP MYK’da Doğa Hakları ve Çevreden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevine gelen Öztunç, uzun süredir Güzelbahçe Belediyesi ve çevrecilerin birlikte mücadele verdiği doğal sit alanına inşa edilmek istenen Go-Kart pistinin yapımını durdurmak için bölgeye gitti. 

voyage otel

 

EYLEMİMİZ VE ÇAĞRIMIZ SONUÇ VERDİ!

 

Güzelbahçe’de CHP’li belediyeler, il ve ilçe örgütleri ve çok sayıda duyarlı vatandaşın katılımıyla yapılan eylemin ardından, bölgedeki iş makineleri çekildi. Öztunç haberi, “İzmir Güzelbahçe’de yüzlerce yıllık zeytin ağaçlarını keserek Go-Kart pisti yapmak isteyenlere karşı dün eylem yapmıştık. Eylemimiz ve çağrımız sonuç verdi. İlgili firma bugün itibariyle sahadaki tüm araçlarını geri çekti. Eylemimize destek veren Güzelbahçelilere teşekkür ediyorum” ifadeleriyle duyurdu.

 

“BAKANLIK YANLIŞ KARAR VERDİ”

 

Öztunç, dün yapılan eylemde konuya dair şunları söylemişti:

 “Buraya bir Go-Kart pisti yapılmak isteniyor. Biz buna Milletvekillerimiz, İl Başkanımız, ilçe Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız bir bütün olarak karşıyız. Buraya bu pistin yapılmasını Güzelbahçe halkı istemiyor, Güzelbahçe Belediye Başkanı istemiyor, Büyükşehir Belediye Başkanı istemiyor ama bir kişi buradan para kazanacak diye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yanlış bir karar vermiştir.”

“Buranın adı Güzelbahçe buranın adını çirkin bahçe yapmalarına bu halk izin vermeyecektir. İzmir Valisi’ne buradan çağrı yapıyorum. Sayın Vali, gerekli görüşmeleri yapıp burada yaşanacak daha büyük sorunların önüne geçmelidir. Yatırım yapılabilir, yatırımlar tabi ki yapılsın ama yeri burası değil. 200-300 yıllık zeytin ağaçlarının olduğu yerde yatırım yapılması doğru değil. Buraya bu çalışmanın yapılmasının önüne geçilmesi için ne gerekiyorsa yapılacak. Gerekirse burada sabahlara kadar çadırlarda da yatılır. Bizler Ankara'dan İstanbul'a yürümüş biz partiyiz. Çadırda da yatarız, alanda da yatarız ama buraya bunu yaptırmayız.”