• Nevavprestij
EGE Düzenleme Tarihi : 17 Eylül 2020 15:34 Haber Girişi : 17 Eylül 2020 15:47

Güllük Limanı'nın özelleştirilmesi tepki!

Güllük Limanı'nın özelleştirilmesi tepki!
Muğla'nın  Milas İlçesi'nde bulunan  Güllük Liman Sahası'nı 45 yıl süreli "işletme hakkının devri" yöntemiyle özelleştirmek için alınan ihale kararı vatandaşlarca tepki ile karşılandı. Bölge halkı yaptığı eylemle kararın yanlış olduğuna dikkat çekti 

Geçtiğimiz günlerde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Güllük Liman Sahası'nı 45 yıl süreli "işletme hakkının devri" yöntemiyle özelleştirmek için ihale açılmıştı. İhaleye 12 Kasım'a kadar teklif verilebilecek.

voyage otel

 

Alınan ihale kararı tepkileri de beraberinde getirdi. Bugün bölgede yaşayan vatndaşlar ile CHP Muğla Milletvekilli Mürsel Alban'ın da katılımyla eylem düzenledi. Burada yapılan eylem sonrası açıklam yapan CHP'li Aban Güllük Limanı'na ilişkin alınan kararın yanlış olduğuna dikakt çekti.

 

İhaleye gerçek ve tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecekler. Yatırım fonları ancak ortak girişim grubuna dâhil olarak ihaleye dahil olabilecekler. Ortak girişim grubu sadece yatırım fonlarından oluşamayacak.

 

Öte yandan geçtiğimiz aylarda Belediye Meclisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Güllük Limanı Revizyonu Projesi kapsamında planlanan Nazım İmar Planı değişikliğini reddetti. Milas Belediye Meclisi bir süre önce de Güllük Körfezi, Kıyıkışlacık’ta yapılması planlanan yükleme iskelesi projesini oybirliği ile reddetmişti.