• ali öztürkl hdr ilanı
HABERDE İNSAN Haber Girişi : 22 Mayıs 2025 14:12

Gaziantepte 5 arkadaş, Umre için biriktirdikleri parayı Gazzeye bağışladı

Gaziantepte 5 arkadaş, Umre için biriktirdikleri parayı Gazzeye bağışladı
Gazzede yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalamayan Gaziantepli 5 arkadaş, beraber Umreye gitmek için bir yıl boyunca biriktirdikleri 200 bin TLyi Gazzedek
Gazzede yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalamayan Gaziantepli 5 arkadaş, beraber Umreye gitmek için bir yıl boyunca biriktirdikleri 200 bin TLyi Gazzedeki mazlum ve mağdurlara ulaştırmak üzere Yedi Başak İnsani Yardım Derneğine bağışladı.
İsrail zulmünün Gazzede aylardır süren ağır bombardımanları, kuşatması ve temel yaşam kaynaklarını sistematik olarak yok etmesi sonucu binlerce masum insan hayatını kaybetti. Özellikle çocuklar, kadınlar ve yaşlılar, zalim İsrailin ağır saldırılarının doğrudan hedefi oldu. Gazzede gıda, barınma, temiz su ve sağlık hizmetleri gibi en temel ihtiyaçlardan mahrum bir şekilde hayatta kalma mücadelesi veren halka dünyanın dört bir yanından vicdanlı insanlar yardım ulaştırmaya devam ediyor.

Umreye gitmek için biriktirdikleri 200 bin TLyi Gazzeye bağışladılar
Yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalamayan Gaziantepli 5 arkadaş, beraber Umreye gitmek için bir yıl boyunca biriktirdikleri 200 bin TLyi Gazzedeki mazlum ve mağdurlara ulaştırmak üzere Yedi Başak İnsani Yardım Derneğine bağışladı. Yedi Başak derneği, bu anlamlı bağışı acil yardım kapsamında Gazzeli mağdurlara ulaştırmak üzere hemen harekete geçti. Bağış sayesinde sıcak yemek, temiz içme suyu, günlük ekmek ve temel ihtiyaç malzemeleri, bombaların gölgesinde yaşam mücadelesi veren ailelere ulaştırılacak.

"Biz yine para biriktirir Umreye gideriz ama şu an Gazzedeki durum daha acil"
Bağış yapan arkadaş grubu adına açıklama yapan ayakkabıcı esnafı Cengiz Canbaş, "Bir 5 arkadaş olarak 1-1,5 yıldır Umreye gitmek için para biriktiriyorduk. Umreye gitmek için gereken toplam parayı hemen hemen tamamlamıştık. Bu sırada bir hocanın Gazzeye bağışın önemine ilişkin fetvası üzerine biz de topladığımız parayı Gazzeye bağışlamaya karar verdik. Çünkü oradaki mazlumların şuan buna çok ihtiyacı var. Biz burada tok yatarken onların da orada aç olması, zor durumda olması nedeniyle o parayla Umreye gitmeye içimiz el vermedi. O yüzden de Allah rızası için paramızı oraya bağışlamaya karar verdik. Hayalimiz hep kutsal toprakları görmekti ama Gazzedeki durumun çok kötü olması nedeniyle bu şekilde karar vermeyi uygun gördük. Biz yine biriktirir bir şekilde gideriz ama şuan Gazzedeki durum daha acil.

"5 arkadaş, Umreye gitmek için biriktirdikleri parayı Gazzeye bağışladı"
Yedi Başak Yönetim Kurulu Başkanı Av. İsmet Yıldırım, bağışla ilgili yaptığı açıklamada, "Gazzede aylardır insanlık katlediliyor, çocuklar, kadınlar dünyanın gözü önünde katlediliyor. Dünya bu katliamı izlemek ve ölenlerin sayısını tutmakla meşgul. Bu tablo insanlık tarihinde unutulmayacak. Bu yaşananlara karşı tarafını, safını belli edenler de var hamdolsun. Bu süreçte bizi etkileyen ciddi bağışlar alıyoruz. Almış olduğumuz bağışlardan biri de 5 arkadaşın beraber Umreye gitmek için biriktirdikleri parayı bize bağışlamaları oldu. Biz kendilerine bu duyarlı davranışları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Gazzelilerin yalnız olmadıklarını onlara daha fazla hissettireceğimiz günleri Rabbim bizlere nasip etsin" diye konuştu.