• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 13 Şubat 2024 09:37

Gazetecilik suç değildir!

Gazetecilik suç değildir!
Krttv'de gazetecilik yapan Cihan Güner Uşak'ta 2 yaşındaki çocuğa yapılan cinsel istismarı haberleştirdiği gerekçesi 4 yıldır yargılandığı davadan beraat etmişti. Dava ile ilgili savcı, Güner hakkında hükmün bozulması talebinde bulundu

2 yaşında çocuğa cinsel istismar davasında toplam 65 yıl ceza alan zanlı Y.E'nin haberini yaptığı için yargılanan gazeteci Cihan Güner beraat etmiş ve birçok insana göre de adalet yerini bulmuştu fakat savcı hükmün bozulması yönünde talepte bulundu.

voyage otel

 

Sadece mesleğini yaptığını belirten Güner duruma isyan etti “2 yaşındaki çocuğu taciz eden ve 65 yıl hapis cezası alan sapığın haberini yaptığım için 4 yıl boyunca yargılandığım davadan beraat etmiştim. Savcı, beraat kararını istinafa taşımış. Özetle diyor ki, Cihan Güner cezalandırılmalı. Ey adalet, ne haldesin?”

 

Cihan Güner sosyal medya yaptığı paylaşımda savcının istinafa gönderdiği dilekçenin ilgili bölümünün ekran görüntüsünü paylaşarak “#GazetecilikSuçDeğildir” yazdı.

 

Ne olmuştu?


İzmir'de yaşayan C.T., sosyal medya üzerinden Y.E. ile tanıştı.
Oğlu P.T.'yi yanına alan C.T., 8 Mart 2021'de çocuğunu daha iyi şartlarda büyüteceğini söyleyen Y.E.'ın Uşak'taki evine yerleşerek birlikte yaşamaya başladı. 1 ay sonra C.T., o dönem 2 yaşında olan oğlunu yerde baygın bulup hastaneye götürdü. Hastanede oğlunun dövülüp cinsel istismara uğradığını öğrenen C.T., şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Y.E., tutuklandı. Y.E. hakkında "nitelikli cinsel istismar", "öldürmeye teşebbüs ve eziyet" suçlarından 60 yıla kadar hapis ve ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi. Uşak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen haziran ayında görülen duruşmada, mahkeme heyeti, Y.E. hakkında "cinsel istismar" suçundan 36 yıl, "eziyet" suçundan ise 5,5 yıl hapis cezası verdi. C.T. hakkında ise 'suçu bildirmemek'ten 7 ay 15 gün hapis cezası verilerek, hükmün geri bırakılması kararlaştırıldı.

 

Mahkemenin ilk kararı bozuldu

 

Tarafların itirazları üzerine dosya, istinafa taşındı. Dosyayı görüşen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4’üncü Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozup, dosyayı yeniden Uşak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Bozma kararının ardından sanık, Uşak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmada söz verilen Y.E., üzerine atılı suçlamaları reddetti. Anne C.T. ise sanıktan şikayetini yineledi.

 

3 Farklı suçtan ceza aldı.

 

Y.E., 'bakım ve gözetim yükümlülüğünü ihmal etmek suretiyle çocuğun cinsel istismarı' suçundan 27 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu suçu cebir ve tehdit ile işlediği gerekçesiyle ceza, 40,5 yıla çevrildi. Sanığın eylemlerini farklı tarihlerde zincirleme bir şekilde gerçekleştirdiğine karar veren heyet, cezayı 54 yıl hapse çıkardı. Sanığa "eziyet" suçundan da 5,5 yıl hapis cezası verildi.