• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 23 Nisan 2021 15:05

Gazeteci- Yazar Selahattin Duman  Bodrum'da Toprağa Verildi

Gazeteci- Yazar Selahattin Duman  Bodrum'da Toprağa Verildi
Önceki gün hayatını kaybeden Gazeteci- Yazar Selahattin Duman Bodrum’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.  Cenaze törenine  Duman’ın ailesi ve arkadaşları katıldı

Haber Merkezi - Önceki gün  hayatını kaybeden 71 yaşındaki Selahattin Duman bir süredir sağlık sorunları yaşıyordu. 18 Temmuz 2020’de İzmir'in Torbalı ilçesinde trafik kazası geçiren Duman, kaza sonrası ortaya çıkan çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle uzun süredir İzmir’de tedavi görüyordu. İzmir’de tedavi gördüğü  hastanede hayatını  kaybeden Duman, vasiyeti üzerine Bodrum’da bulunan Gündoğan Mezarlığı'nda toprağa verildi. Duman’ın cenaze törenine kızı Özge Duman, kız kardeşi Zarif Duman Pekol, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Zülfü Livaneli, Aydın Ayaydın, Zafer Mutlu, Nebil Özgentürk, Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Özkök, Emin Varol gibi meslektaşları da katıldı. Cenazede hüzün hakimdi.  Duman’ın yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.  

voyage otel

Cenazeye katılan Zülfü Livaneli, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada “Selahattin ile geçirdiğimi 40 yıllık bir dostluğumuz, kardeşliğimiz, beraber geçirdiğimiz günlerimiz vardı. Cenazede töreninde bunlar hep gözümüzün önüne geliyor. Ve onu kaybolmuş gibi değil de,  yaşıyormuş gibi, kitaplarıyla, yazılarıyla ve esprileriyle aramızda yaşıyormuş gibi düşünmek istiyorum. Hani ölüm yakışmadı denilir ya Selahattin’e gerçekten ölüm yakışmadı. Nur içinde yatsın” dedi.

 

Yakın arkadaşlarından Sırrı Süreyya Önder, “ Değerli bir entelektüeli kaybettik. Türkiye’de son 100 yılın belki en önemli hiciv ustasını, artık mumla aradığımız mizah yeteneğini kaybettik, dostum arkadaşımdı uğurlamaya geldim” ifadelerini kullandı.

Nebil Özgentürk ise “ Çok erken kaybettik yaşam olarak kendisini. Türkiye ve dünya bir mizah ustasını çok erken bassın dünyasından kaybetti. 10 yıldır yazmıyordu. Bu ülkenin böyle adamlara ihtiyacı vardı. Önce trafik kazası daha sonra ameliyatlara dayanamayan bir süreç ve onu kaybettik. Kalbi çok temizdi.  O yüzden hem ailesi için hem dostları hem de Türk basını için başsağlığı diliyorum” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “ Selahattin bey Türk basınında neşesiyle ve meslek erbabı olmasıyla temelden gelen bir insan. Çok değerli bir büyüğümüzüdü. Talihsiz bir kaza sonucu düzeni bozuldu. Takip ediyorduk ama dün itibariyle hayatını kaybetti. Gerçekten çok üzüldük ama onu Bodrum’a defin ettiğimiz için de mutluyuz. Onu Bodrum’un kucağına bıraktık. Mekanı cennet olsun. Onu izlemek onun eserlerini okumak bizim için bir şans. Onların dünyaya bıraktığı eserleri ileriye götürmek bizim işimiz” diye konuştu.