• raşit emir süer
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 12 Mart 2020 15:38

Gazeteci gözüyle kadın emeği!

Gazeteci gözüyle kadın emeği!
'8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde Gazeteci Selçuk Arslan tarafından ‘Anadolu’da Kadın Emeği’ adlı fotoğraf sergisi düzenlendi.

Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ‘Anadolu’da Kadın Emeği’ adlı fotoğraf sergisi açıldı. Gazeteci Selçuk Arslan tarafından Oasis AWM’de bulunan Nurol Kültür Merkezi’nde açılan sergiye yoğun ilgi vardı. Türkiye’nin değişik illerinde çekilen 25 adet fotoğrafın yer aldığı sergide kadın emeği görünür kılınmış. Açılışı gerçekleşen sergi 14 Mart’a kadar açık kalacak.

voyage otel

Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan Gazeteci Selçuk Arslan, kadınların sosyal yaşamdaki yerlerini hatırlattı. Desteklerinden dolayı Bodrum Belediyesi’ne teşekkürleri sunan Arslan, “Bodrum Belediyesi’nin kültür ve sanata olan duyarlığını bizleri mutlu ediyor. Sanatın ve sanatçının yanında oldukları gibi toplumsal olaylara olan duyarlılıkları nedeniyle başta Sayın Ahmet Aras olmak üzere tüm yönetimine, basın yayın birimine ve kültür sosyal işler müdürlüklerine teşekkürlerimi sunarım. Kadınlar Günü sadece bir gün değil her gündür. Kadınlar Günü; fırsat eşitliği, bağımsızlık ve daha iyi yaşam koşulları için daha iyi mücadele edebilme günüdür. Kadına şiddet insanlığa ihanettir. Bir toplumda kadın varsa o toplum üretkendir ve medenidir. Her başarılı erkeğin arkasında kadın var düşüncesiyle değil, her başarılı erkeğin yanında başarılı kadın vardır" dedi.

 

Sergiyi düzenlemesindeki amacının kadın emeğini görünür kılmak olduğunu belirten Arslan, “Sergide Türkiye’nin değişik illerinde ve farklı sektörlerde çalışan kadın fotoğrafları var. Çektiğim her karede bir  kadın emeğini görmekteyiz. Her kare ayrı bir hikaye ve ayrı bir toplumsal algıyı temsil ediyor. Bu bağlamda sergideki amacım kadın emeğini görünür kılmanın yanı sıra yaşamın her alanında kadın emeğinin olduğu gerçeğini yansıtmak. Toplumda erkek egemen anlayışa karşın kadının üretkenliğini insanlarla buluşturmak istedim. Kadın emeğiyle yaşamın her alanında, bu gerçeği göz ardı edemeyiz”şeklinde konuştu.