Gamze Sakallıoğlu Olayının Ardından Medyaya Sorular

  • Nevavprestij

24 Ekim'de bir olay oldu ülkemizde. Üstelik Bodrum Mumcular'da. 17 yaşında bir genç kız yatağında ölü bulundu annesi tarafından. Adli makamlara verilen ifade bu yöndediydi ancak mesleğin erbabı güvenlik güçlerimiz olayı araştırmaktan geri durmadı ve neticede ölüm, "şüpheli" olarak geçti kayıtlara. Gereğinin yapılması yönünde de talimatlar verildi. Anne baba başta olmak üzere toplamda 9 kişi gözaltına alındı. Aile dışından 1 kişi vardı sadece önce aranan sonra ifadesine başvurulacak olan genç kızın sevgilisi.

 

Durum buydu. Fakat bir televizyon programı konuyu iki gün "biz yaptık, biz ettik, biz çabaladık. Sayemizde oldu" ya getirmek için akşam üzeri bir saatte ne var ne yok gizli tanık ifadesinden tut da toplumun kodları ile oynayacak şekilde tüm detaylarıyla ifşa etme yetkisini kendisinde görebildi.

 

Olayı o programdan takip eden meslektaşlarına da atar yapan sunucu , programın reklamını bu sayede daha çok yapmak isterken buna mahal vermeyenleri kınadı. Burada emek var dedi, kendi camiasını emeğe saygısızlık ile suçlamayı kendinde hak gördü.

 

Şimdi soruyorum bu nasıl bir cürettir?

 

1- Hafiyelik görevi ne zamandır TV programlarına verilmiştir?

 

2- Burada kolluk kuvvetlerimiz ve yargının ödevi olan bir konunun TV program sunucusu yer yer yargıç bazen hakim arada komiser gibi poz kesmesi nasıl ve ne şekilde mümkündür? 

 

3- Tüm şirketlere KVKK kapsamında hükümler bağlanırken TV programlarına çıkanların yatak oda sırlarına kadar afişe edilmesinin hukuki dayanağı nedir ?

 

4-Taklit vakaların olmasından ya da çoğalmasından sorumluluk almak değil de nedir bu? Peki bu sorumluluğu hangi vicdana sığdırarak alıyorsunuz? Münevver Karabulut cinayetinden sonra doğan taklit vakalar hiç mi aklınıza gelmiyor?

5- Bir annenin kendi evladını üstelik dışarıdan bir erkek uğruna kendi elleriyle öldürdüğünü topluma göstermenin topluma faydasını açıklar mısınız? 

6- Haber ajanslarının ifade tutanaklarına, gizli tanık beyanlarına ulaşması ya da ulaşsa dahi bunu alenen ifşa etmemesi yargı kuralları gereği hükümlere bağlanmışken siz kimsiniz de bu kuralların dışında tutulabiliyorsunuz ?

7-RTÜK tarafından bu tarz programlara defalarca bol sıfırlı cezaların kesildiğini biliyoruz. Nereden fonlanıyorsunuz da bu paraları ödemek size çocuk oyuncağı geliyor aldırış dahi etmiyor , kılınızı kıpırdatmıyorsunuz?

8- Toplum değerlerini hiçe sayarak yaptığınız programlardan beklentiniz nedir? 

9- Olaydan tamamen bağımsız 3-4 yaşlarında bir çocuğun ebeveyni sizi izlerken ona neyi nasıl aktardığınızın kimi kahramanlaştırdığınızın bilincinde misiniz ?

 

Velhasılı bu soruların cevabını verecek kimler varsa bir gazeteci bile değil bir vatandas olarak yanıt beklediğimi belirtmek isterim.

 

Benim evimde 8 yıldır TV yok yeni gördüm bu nedenle çok geç kalmış yazı olabilir bu, ancak örneği dün verildi.

 

Değerli Ebeveynler; lütfen başkalarının özel hayat sırlarını çözmeye çalışırken evinizde "sapkın örneklerin, konuşulabilir, olabilir, doğaldır " gibi gösterilerek, bu şekilde kodlananlara çocuğunuzu eklediginiz gerçeğini atlamayın. Çocuklarınıza çöplüğü değer görmeyin.Eminim izlenecek çok alternatif çocuklarınızla geçirecek güzel sağlıklı zamanlarınız vardır.

  • Phonetix otel