• raşit emir süer
POLİTİKA Haber Girişi : 23 Şubat 2021 18:16

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Bodrum'da anıldı

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Bodrum'da anıldı
6 yıl önce bıçaklanarak öldürülen Ege Üniversitesi  öğrencisi ve Ülkü Ocakları sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu, unutulmadı. Bodrum'daki anma etkinliğine yüzlerce kişi katıldı

6 yıl önce bıçaklanarak öldürülen Ege Üniversitesi  öğrencisi ve Ülkü Ocakları sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu, unutulmadı.  Ölümünün 6’ncı yılında Fırat Yılmaz Çakıroğlu için MHP İlçe Başkanlığı tarafından Herodot Kültür Merkezi’nde bir anma programı gerçekleştirildi. Törene, MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz ile Bodrum İlçe Başkanı Bahattin Kul, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanı Burak Demirel in yanı sıra kalabalık bir vatandaş grubu katıldı.

voyage otel


 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma etkinliği MHP İlçe Başkanı Bahattin Kul'un konuşmasıyla sürdü. Vatan vurgusu yapan Kul, “Daha 24 yaşında koca yüreği vatan ve iman sevgisi ile doluyken hainlerce katledilen ülküdaşımız, bu saldırıda hayatını kaybetmemiş olsaydı ‘vatanını en çok seven ona hizmet edendir anlayışıyla okulunu bitirip tarih öğretmeni olacaktı. Tüm ülkücü şehitlerimiz ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anısına düzenlediğimiz bu anma programında genç ülküdaşlarımız, siz kıymetli konuklarımıza o günleri unutmamamız ve yad etmemiz için bu geceyi düzenledik" dedi.

Daha sonra söz alan Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanı Burak Demirel ise "Bugün inancı, imanı, kararlılığı ve cesaretiyle davamıza mühürlenen, ülkücü şehitlerimizi ve şehadetinin seneyi devriyesinde ülkücü şehitler kervanının son temsilcisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu dua ve özlemle yad etmek için toplandık. Bundan 6 yıl önce Ege Üniversitesi’nde bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun şehadet haberini aldığımızda boğazımızda düğümlenen o tarifsiz acıyı hala yaşamaktayız" ifadelerini kullandı.

 

Yoğun katılım vardı

 

Son olarak konuşan MHP Muğla İl Başkanı Başkanı Mehmet Korkmaz ise şehit vurgusu yaparak “Şehadete erişmesinin seneyi devriyesinde andığımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu, 12 günce başarıyla neticelendirilen Gara Operasyonu’nda şehadete erişen kahraman Mehmetçiklerimizi, bu vatan içi gözünü bile kırpmadan bir gül bahçesine gidercesine şehitler kervanına koşa koşa katılan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. İnanıyoruz ki onlar Allah yolunda canlarını seve seve vermişlerdir" diye konuştu. 


 Konuşmaların ardından MHP Bodrum Sosyal Faaliyetler Birim Masası tarafından hazırlanan etkinlikler yapıldı. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi eşliğinde ülkücü şehitleri slayt şeklinde gösterildi, Zeynep Yoldaşer “Fıratım” şiirini okudu, saz eşliğinde Türküler söylendi, Fırat Yılmaz Çakıroğlu belgeseli gösterildi, Zeybek gösterisi sunuldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği anam töreni Kuran okunmasıyla son buldu.