• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 21 Temmuz 2022 10:18

Fikret Öztürk'ün projeleri gündem olmaya devam ediyor! Mahalle, Örnek Mahalle mi Olacak!

Fikret Öztürk'ün projeleri gündem olmaya devam ediyor!  Mahalle, Örnek Mahalle mi Olacak!

Bodrum Haber Yazarı Mustafa Gündoğ, önemli bir yazı kaleme aldı. Bugünki köşesinde  Fikret Öztürk'ün sahibi olduğu   “Golf Yaşamı” projesi”ne ilişkin gelişmeleri kaleme alan Gündoğ, "3 Mahalle, Örnek Mahalle mi Olacak!" diye sordu. 

voyage otel

Gündoğ, yazısında Fikret Öztürk'ün geliştirdiği   9 Mahalleye Örnek Köy Projesi'ne dair de önemli bilgiler paytı.

 

İşte o yazının tamamı şöyle:

 

3 Mahalle, Örnek Mahalle mi Olacak!
 

“Bodrum Spor kimin?” dedik, bazıları birazcık gerildi sanırım. Varsın gerilsinler,  gerilim varsa enerji var demektir.

Bodrum’un yakın yada uzak tarihini bilmeyenler, hep Bodrum’a bir şeyler bağışladıklarını sanırlar. Zaman zaman bu tür davranışlar alkışlansa da ciddiye alınacak bir durum değildir.

“Bodrum Spor ‘un adına ihtiyacım yok…”

Bodrum Spor’un sahibi olarak bilinen Fikret Öztürk; hepimizin bildiği gibi OPET’in de ortaklarındandır.

Hani Çanakkale’de OPET Akaryakıt İstasyonu açılışında; “Avrupa’nın en ucuz akaryakıtını satıyoruz.” diyen kişi. Keşke Avrupa’nın en yüksek maaşını da biz ödüyoruz diyebilseydi.

Neyse…

Fikret Öztürk’ün bir çok şirketi bulunmakta, bunlarda bir tanesi de Bodrum, Kumköy Mahallesinde bulunan Regnum Golf Country .

“Dört tarafı çam ormanlarıyla çevrili, 1450 dönüme yayılan, 275 villalık  “Golf Yaşamı” projesi.” Projenin bir kısmı tamamlanmış, bir kısmı halen devam ediyor.

Diğer yandan OPET olarak, devlet kurumlarıyla sosyal sorumluluk projeleri yapıp hayata geçiriyorlar. Sosyal sorumluluk projelerinden bir tanesi de ;

“Yerli ve Milli Firmamız OPET’den, 9 Mahalleye Örnek Köy Projesi…

“Örnek Köy projesi ile şimdiye kadar 1’i Muğla’da toplam 16 köyde restorasyon, rehabilitasyon ve eğitim çalışmaları yapan yerli ve milli firmamız OPET’in Orman yangınlarında zarar gören 9 mahallede yapacağı Örnek Köy projesi çalışmalarının değerlendirildiği toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.”

Marmaris İlçesinde Osmaniye ve Bayır, Milas ilçesinde Çökertme, Gökbel ve Bozalan, Bodrum ilçesinde Pınarlıbelen İrmene ve Çamlık ile Köyceğiz İlçesinde Otmanlar mahallesinde projenin hayata geçirileceği belirtildi.”

Güzel proje yapılmasına karşı değilim, henüz ne kadarı gerçekleşti derseniz, bir tanesi sanırım diğerleri de sırasını bekliyor.

Bodrum’da tercih edilen mahallelere bakacak olursak; Pınarlıbelen, İrmene ve Çamlık Mahalleleri yangında zarar gören mahalleler içerisinde değil. Proje kapsamında bu bölgeler örnek köy mü olacak? Ayrıca resmi olarak artık köy mahalli idaresi yok, hepsi mahalle oldu.

Bodrum’da yangından zarar gören Mazı yerine, diğer mahallelerin proje kapsamı alanına alınması dikkatimi çekti. Örnek köy, restorasyon, rehabilitasyon, eğitim ve bunların bedelsiz yapılması ilginç geldi.

Bedava peynir fare kapanında olur” dedim içimden yada “bedava ekmek,oltanın ucunda olur.”

Bayram değil seyran değil…

Regnum Golf Clup ‘ın etrafında bulun 3 mahalle Örnek mahalle mi olacak, yoksa yapılanların sonucunda rehabilite mi edilecek….

Devamı gelecek…

Vesselam…