• ali öztürkl hdr ilanı
ASAYİŞ Haber Girişi : 05 Mayıs 2025 08:10

FETÖnün emniyet mahrem sorumlusu 38 şüphelinin Ankara merkezli eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verildi

FETÖnün emniyet mahrem sorumlusu 38 şüphelinin Ankara merkezli eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verildi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün emniyet mahrem sorumlusu 38 şüphelinin Ankara merkezli eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verildi.

Ankara Cumhuriyet BaşsavcılığıTerör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmalar kapsamında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Emniyet Genel Müdürlüğünü hedef alarak içerisinde yuvalanma, eleman kazanma, emniyet personelini örgütün kendi içerisinde oluşturduğu sisteme göre kodlama ve kazanılan elemanların örgütsel bağlılık durumlarını takip ederek kaydetme faaliyetleri doğrultusunda, örgüt tarafından mahrem imam olarak görevlendirilen, 20si halen çeşitli kamu kurum veya kuruluşlarında aktif olarak çalışan kamu personeli olmak üzere emniyet mahrem sorumlusu 38 şüphelinin 5 Mayıs 2025 tarihinden itibaren Ankara merkezli eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verildi.

voyage

 

Şu ana kadar şüphelilerin 33ü yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına ve Cumhuriyet Başsavcılığına sevklerine yönelik işlemlere Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince devam edildiği bildirildi.