• Nevavprestij
EGE Düzenleme Tarihi : 14 Ağustos 2020 11:54 Haber Girişi : 14 Ağustos 2020 11:55

Festival 17 Ağustos'ta Başlıyor...

Festival 17 Ağustos'ta Başlıyor...
Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu ile birlikte Türkiye'nin ilk yeşil festivalini 17 Ağustos-17 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

2004 yılında festivale ismini veren Gümüşlük’te başlayan Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, kontrollü normalleşme sürecinde belirlenen önlemleri alarak, 17 Ağustos Pazartesi akşamı kapılarını Hollandalı Rosanne Philippens & Michail Lifits konseriyle Bodrumlu sanatseverler için açıyor. 

voyage otel

17 yıldır dünyaca bilinen klasik müzik ve caz sanatçılarına Bodrum’un eşsiz mekanlarında ev sahipliği yapan, aynı zamanda Gümüşlük Festival Akademisi kapsamında genç müzisyenlere eğitim fırsatları sunan festival, bu sene kapsamını genişleterek "Başka Sinema" projeler direktörü Azize Tan’ın küratörlüğünde müzik, çocuk ve çevre temalarına odaklanan film seçkisini de programına dahil ediyor. 

Pandemi süresince Bodrum’da üretimlerine odaklanan sanatçılar için hazırladığı “Gümüşlük, Müzisyenler ve Kadın” temalı sergi programıyla dikkat çeken festivalde, Civan Canova’nın “Gümüşlük” resim sergisi, Herodot Üçüncü Yaş Akademisi ortaklığıyla gerçekleşen Jak Kohen anısına “Müzisyenler” fotoğraf sergisi ve Yiğit Uygur’un fotoğraf sergisi yer alacak.

Festival kapsamında gerçekleşecek konser, film gösterimleri ve sergilere paralel olarak çevresel sorunlara ve sosyo-kültürel yerel değerlere dikkat çeken paralel etkinlikler gerçekleşecek.

 

AÇILIŞ KONSERİ: ROSANNE PHILIPPENS & MİCHAIL LIFITS 

 

Kent tv'de yer alan habere göre, Festival kapsamında dünya çapında tanınan klasik müzik ve caz sanatçılarının katılımlarıyla gerçekleşecek konser programının açılış konseri, dünyanın önde gelen sahnelerinde ayakta alkışlanan Hollandalı kemancı Rosanne Philippens ve yorum ustalığı ile dinleyenleri büyüleyen Özbek asıllı Alman piyanist Michail Lifits performansı ile 17 Ağustos Pazartesi günü Antik Taş Ocağı’nda gerçekleşecek.

Festivalin ana mekanı olan 25 asırlık Antik Taş Ocağı, Toprak Ev ve Gümüşlük sahilindeki festival alanında gerçekleşecek olan açık hava film programının tamamına www.gumuslukfestival.org adresinden ulaşılabilir. Biletler Biletix internet sitesinden temin edilebilir.