• raşit emir süer
EKONOMİ Düzenleme Tarihi : 11 Ağustos 2020 17:46 Haber Girişi : 11 Ağustos 2020 17:48

Ferit Şahenk Mandarin Oriental Bodrum’daki lüks evini sattı!

Ferit Şahenk Mandarin Oriental Bodrum’daki lüks evini sattı!
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Mandarin Oriental Bodrum’daki lüks evini ABD’de fon yöneticisi olan Ahmet Okumuş’a sattı. 

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Mandarin Oriental Bodrum’da bulunan lüks evini sattı. Şahenk, işlerini yoluna koymak için iş hayatında küçülmeye giderken, özel hayatında aynı prensiple devam ediyor.

voyage otel

 

Hürriyet’ten Mehmet Üstündağ’ın haberine göre; Mandarin Oriental’ın yapımında iki ev satın alan Şahenk, iki evi birleştirip devasa bir malikâneye sahip oldu. Özel olarak yapılan lüks evini ise ‘Borsa Kralı’ olarak bilinen Ahmet Okumuş satın almış.

 

ABD finans piyasasında ‘Genç Türk’ olarak bilinen, ‘Wall Street’in çılgın çocuğu’ Ahmet Okumuş, 2012 yılında da Feyyaz Tokar Yalısı’nı 25 milyon dolara satın alıp, eşi Melis Okumuş’a vermişti. Ahmet Okumuş’un, Ferit Şahenk’in ultra lüks yazlık evini 16 milyon Euro’ya satın aldığı iddia ediliyor.

 

İşe 100 dolarla başladı


ABD’de fon yöneticiliği işi yapan Ahmet Okumuş, aralarında Türk milyarderlerin de olduğu dünya devlerinin servetlerinin yönetiminden sorumlu. Ülkenin en ünlü ekonomi yazarları arasında yer alan Jack D. Schwager tarafından yazılan “Borsa Sihirbazları” isimli kitabının konusu olan Okumuş işe, 1987 yılında henüz 18 yaşındayken 100 dolar ile başladı.