• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 11 Ocak 2024 14:16

Etimesgut'ta Beşikçioğlu oldu! Bodrum'da neden bir sanatçı olmasın!

Etimesgut'ta Beşikçioğlu oldu! Bodrum'da neden bir sanatçı olmasın!
CHP'nin Ankara Etimesgut Belediye Başkanı adayı oyuncu Erdal Beşikçioğlu oldu. Entelektüel bir nüfusa sahip olan Bodrum’da sanatçı bir ismin adaylaşma konusu gündeme geldi. Bodrumlular böyle bir isimi istiyor

CHP, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan adaylarını belirlemeye devam ediyor. Ankara'nın Etimesgut ilçesi adayı, partideki tartışmaların ardından Erdal Beşikçioğlu oldu.

voyage otel

 

 

BODRUM'DA BEKLENTİ OLUŞTU

 

Bodrum’da sanatçı bir ismin adaylaşma konusu gündeme geldi.Bodrum'da hali hazırda 12 ay boyunca yaşayan veya sezonluk yaşayan sanatçılar bulunuyor. Yazar, resam, tiyatrosu, ses sanatçısı, sinemacı, edebiyatcı unvanına sahip ve siyasal alanda olan birbirinden değerli isimler Bodrum'da yaşıyor.  Beşikçioğlu'nunh adaylaşması sonrası Bodrum'da da bu beklenti oluştu. Bodrumlular yüksek entelelktüel birikime ve siyasal kimliğe sahip birilerinin aday gösterilmesini istiyor.

 

CHP, tarihine baktığımızda bu türden uygulamalar mevcut, Fatma Girik'in Şişli Belediye Başkaı olması, Ardahan Belediye Başkanı'nın Ses Saantçısı olması gibi durumlar da mevcut.

 


MYK'da Etimesgut ilçesi için ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu isminde uzlaşıldı. Ancak Beşikçioğlu'nun Etimesgut adaylığına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın tepki gösterdiği öğrenildi. Bazı iddialara göre Yavaş tepkisini adaylıktan çekilmeye kadar vardırabilecekti.

 


ÖZEL: GÜCÜNE GÜÇ KATACAKTIR

 

Adaylık için son sözün söyleneceği Parti Meclisi toplantısından önce sosyal medyaya da yansıyan kriz iddialarının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel de bir açıklama yaparak "Mansur Bey’le bu fikrimi paylaştığımda Mansur Bey’in bayağı hoşuna gitmişti. Hala hoşuna gittiğini ümit ediyorum. Öyle itiraz edeceği bir şey yok. Belki Etimesgut’la ilgili başka bir şey olabilir. Mansur Bey’in gücüne güç katacaktır. Orada bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

 

YÜCEL: KRİZ SÖZ KONUSU DEĞİL

 

Gece geç saatlere kadar süren ve zaman zaman tansiyonun yükseldiği Parti Meclisi toplantısında Beşikçoğlu'nun ismi onaylanarak adaylığı kesinleşti. Parti Sözcüsü Deniz Yücel, PM toplantısının ardından Beşikçoğlu ile ilgili soruya şu yanıtı verdi: "Erdal Beşikçioğlu adaylaşmıştır, doğrudur. Herhangi bir kriz söz konusu değildir. Birçok ilçemizde birden fazla aday adayı, çeşitli iddialarla aday adayı olmuşlardır. Ama bu adaylar bugün belirlenen 242 adayımız ve geçmişte Parti Meclisi toplantılarında belirlediğimiz adaylarımız Merkez Yönetim Kurulumuzun Parti Meclisimizin süzgecinden geçerek, örgütlerimizin görüşleri alınarak, örgütlerde, illerde ve ilçelerde seçim çevrelerinde görevlendirilen heyetlerin yaptıkları inceleme, saha çalışmaları, kamuoyu yoklamaları sonucunda belirlenmiş ve Parti Meclisi kararıyla adaylaşmış arkadaşlarımızdır. Dolayısıyla herhangi bir kriz söz konusu değil ama başka adaylar farklı iddialar ortaya koymuş olabilirler. Neticede bu görev bir kişiye tevdi ediliyor ve Parti Meclisimiz kararıyla Sayın Erdal Beşikçioğlu adaylığa uygun görülmüştür."