• Nevavprestij
EGE Düzenleme Tarihi : 27 Temmuz 2020 11:32 Haber Girişi : 27 Temmuz 2020 11:46

Eşini öldüren kocaya tahrik indirimi!

Eşini öldüren kocaya tahrik indirimi!
Muğla'da 2013 yılında ayrı yaşadığı eşini öldüren zanlıya verilen müebbet hapis kararı Yargıtay tarafından ‘tahrik’ indirimi uygulanmadığı gerekçesiyle bozuldu.

Kadına yönelik şiddeteki cezasızlığın tartışıldığı şu günlerde yargıtaydan gelen hbaer Muğla kamuoyunda büyük şaşkınlık yarattı.  Muğla'da 2013 yılında ayrı yaşadığı eşini öldüren zanlıya verilen müebbet hapis kararı Yargıtay tarafından ‘tahrik’ indirimi uygulanmadığı gerekçesiyle bozuldu.

voyage otel

Muğla'da 13 Eylül 2013 tarihinde 45 yaşındaki Lütfü Safa Berberoğlu, başkasına ait otomobilde gördüğü ve ayrı yaşadığı eşi Sedef Berberoğlu ile araçtaki Abdullah Tekin'i pompalı tüfekle öldürmüş, Sedef Berberoğlu'nun sevgilisi Okan D. ise ise kaçarak kurtulmuştu.


Olaydan sonra Muğla Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim olan Lütfü Safa Berberoğlu'nun yargılanması Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmüş ve 8 Aralık 2015 tarihinde karar açıklanmıştı. Kararda, Lütfü Safa Berberoğlu eşini öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis, Abdullah Tekin'i öldürmekten müebbet hapis ve Okan D.'yi öldürmeye teşebbüsten 15 yıl hapis cezası almıştı.

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karara yapılan itiraz üzerine dosya Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay 1. Ağır Ceza Mahkemesi, olayda hayatını kaybeden Abdullah Tekin için katil zanlısına verilen müebbet hapis cezasını onadı. Ancak boşanmak üzere olduğu eşini öldürmekten aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını, mahkemenin tahrik indirimi kullanmadığı gerekçesi ile bozdu.