• Nevavprestij
GÜNCEL Düzenleme Tarihi : 16 Mart 2024 13:00 Haber Girişi : 15 Mart 2024 14:12

Ergene: Mandalina bahçelerimizi ne pahasına olursa olsun koruyacağız

Ergene: Mandalina bahçelerimizi ne pahasına olursa olsun koruyacağız
Ergene, özellikle mandalina bahçelerine dikkat çekerek, “Bodrum’u Bodrum yapan esasları koruyacağız. Bunların başında mandalina bahçelerimiz geliyor. Yerel değerimiz olan bu alanları ne pahasına olursa olsun koruyacağız"dedi

Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Meclis Üyesi Adayı ve İş İnsanı Seha Ergene, EGE ALTERNATİF’e özel açıklamalarda bulundu. Ergene, özellikle mandalina bahçelerine dikkat çekerek, “Bodrum’u Bodrum yapan esasları koruyacağız. Bunların başında mandalina bahçelerimiz geliyor. Yerel değerimiz olan bu alanları ne pahasına olursa olsun koruyacağız. Hatta üreticilere satın alma garantisi veriyoruz. Üreterek yolumuza yürüyeceğiz” dedi.

voyage otel

 

 

Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Meclis Üyesi Adayı ve İş İnsanı Seha Ergene, seçim çalışmaları kapsamında mahalle mahalle geziyor. Mahalle ziyaretlerini ve seçim çalışmalarını EGE ALTERNATİF’e değerlendiren Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Meclis Üyesi Adayı ve İş İnsanı Seha Ergene, kendilerine ve Mehmet Tosun’a büyük ilgi ve alakanın olduğunu söyledi.

 

 

ERGENE: SÜREÇ MEHMET TOSUN’U İŞARET EDİYOR

 

Vatandaşın sorunlara sahip çıkacak ve çözüm önerisi getirecek bir anlayışa ihtiyaç duyduğunu belirten Ergene, “Her gün sahadayız ve vatandaşlarımızla birlikte süreci konuşuyoruz. Çoğu zaman onlara danışarak sorunları tespit etme gayreti içerisindeyiz. Özellikle Mehmet Tosun’u bilgiyle tecrübesiyle Bodrumlu vatandaşlarımız için bir şans. Sorunlara hakim ve çözme iradesine sahip. Ben de böyle bir tecrübenin sahibi bir başkan adayı ile yol yürümekten son derece mutluyum. Bodrum’un sorunları her yıl katlanarak devam ediyor. 2019 yerel seçim sürecinde ne konuştuysak şimdi ise aynı sorunlar konuşuluyor. İşin diğer tarafında ise yıllardır aynı anlayış Bodrum’u yönetiyor. Eğer anlayışınız, politikalarınız sorunların çözümüne yanıt vermiyorsa değiştirmeniz gerekiyor. Bu bağlamda tecrübe, bilgi, deneyim ve hizmet sevdalısı bir anlayışın ürünü olan Bodrum İttifakı’nın ve Mehmet Tosun’un başa geçme zamanı gelmiştir. Bu değişim ise Mehmet Tosun ve ekibini işaret ediyor. Biz ise yetkiyi aldıktan hiçbir bahaneye sığınmadan hizmet için çalışacağız” dedi.

 

 

ERGENE: ÜRETİCİYİ DESTEKLEYECEK SOMUT ADIMLAR ATILACAK

 

 

Açıklamasında Bodrum’un yerel ve kültürel değerlerine dikkat çeken Ergene, mandalina bahçelerine vurgu yaptı. Mandalina bahçelerine yönelik özel bir çabalarının olduğunu ifade eden Ergene, “Her şehrin her bölgenin kültürel ve özgü değerleri vardır. Bodrum bu yönüyle çok zengin durumda.  Bodrum’u Bodrum yapan esaslarımız da var. Bunların başında mandalina bahçelerimiz geliyor. Yerel değerimiz olan bu alanları ne pahasına olursa olsun koruyacağız. Hatta üreticilere satın alma garantisi veriyoruz. Satın almanın yanı sıra üretim sürecini destekleyecek politika hayata geçireceğiz. Tarım müdürlüğümüz ile somut projelerimiz var. İmar planlarını inceleyerek mandalina bahçelerimizi geliştirecek somut adımlar atacağız.  Üreterek yolumuza yürüyeceğiz” dedi.

 

 

 

HER MAHALLEYE SPOR TESİSİ

 

Yerel seçim, partilerin yarıştığı bir seçimden ziyade hizmetin ön planda olduğunu ifade eden Ergene, “Bu seçimlerde, hizmet için, Bodrum’un geleceği için sandık başına gideceğiz. Bodrum’u hak ettiği belediyecilik hizmetleriyle buluşturabilecek donelerimiz var. Bizler Bodrum’un toprağına, denizine, kültürüne, yeşiline, beyazına gönülden bağlı insanlarla bir araya gelerek, Bodrum İttifakını kurduk. Çocuklarımız, gençlerimiz ne ister, belediyeden ne bekler biliyoruz. Hangi mahallede hangi hizmete ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda mahallerimizde spor tesisleri eksik. Bazı mahallerde yok bile. Buna yönelik hemen somut adımlar atılıyor ve her mahalleye  spor tesisi yapılacak. Yine Sayın Mehmet Tosun’un projelerinden olan şehir stadyumu Bodrum’a kazandırılacak. Projesi ve arazisi hazır durumda. Göreve gelir gelmez başlayacağız. Sadece stadyum olmayacak spor kompleksi olarak faaliyet gösterecek. Yüzme havuzu, spor alanları olacak. Geçlerimiz orada antrenmanlarını yapacaklar.   Takımlarımız bu alanlarda maçlarını yapacaklar. Biz Bodrum’un geleceği için, hizmet etmek için bu yola çıktık” diye konuştu.

 

ERGENE: BODRUM’U 20 YIL GERİYE GÖTÜREN ZİHNİYETE SON VERECEĞİZ

 

Bodrum’da yaşan sorunlara hakim olduklarını söyleyen Ergene, trafik sorunun artık bir çile olmaktan çıkacağını söyledi. Mehmet Tosun’un göreve gelmeden hizmete başladığını belirten Ergene,  “Bakın 2015 yılında Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan ancak kamulaştırma davaları nedeniyle bir yıl sonra durdurulan Ortakent-Yalıkavak yolunda çalışmalar, Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun’un Karayolları Genel Müdürlüğü ve Bakanlık düzeyinde yaptığı görüşmeler neticesinde yeniden başladı.  Çalışma tamamlandığında o lokasyonun trafiğinde gözle görülür bir rahatlama olacak.  Yine Bodrum’un bir diğer sorununun da Torba’dan Turgutreis’e uzanan ve ilçenin tüm trafik sirkülasyonunu yüklenen D-330 Karayolu var. Burası için hazırlanan tünel geçişli Çevre Yolu projesini 2024 yatırım programına alınmış durumda. Bu projelerle Bodrum artık bir rahat nefes alacak. Yabancı turist 2 saate ülkesinden Bodrum’a geliyor lakin trafik yüzünden oteline 3 saate ulaşıyor. Buna son vereceğiz. Trafik çilesi son bulacak. Bodrum’u 20 yıl geriye götüren zihniyete son verip kentimizi hak ettiği noktaya taşıyacağız” ifadelerini kullandı.