• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 11 Aralık 2023 16:28

Enver  Akın:  Bodrum yararına olan tüm politikalar hayata geçirilmelidir

Enver  Akın:  Bodrum yararına olan tüm politikalar hayata geçirilmelidir
Bodrum Belediye Meclis üyesi  aday adayı İş İnsanı Enver akın, yaptığı açıklama ile yerel  yönetimlerin tüm toplumsal kesimlere eşit mesafede hizmet vermesi gerektiğini söyledi.

Bodrum Belediye Meclis üyesi  aday adayı İş İnsanı Enver akın, yaptığı açıklama ile yerel  yönetimlerin tüm toplumsal kesimlere eşit mesafede hizmet vermesi gerektiğini söyledi. Bodrum için ortak akıl vurgusu yapan Akın,  “Bodrum’da farklı milletler, farklı kesimler ve farklı toplumsal gruplar bir arada yaşamaktadırlar. Sorunlar ve tespitler aynı. Bu durumda ben Bodrum için ortak Bodrum aklı’ önerisinde bulunuyorum. Yani konu Bodrum ve Bodrum’un geleceği olduğunda tüm gruplar uzlaşma sağlanmalı ve Bodrum yararına olan tüm politikalar hayata geçirilmelidir” dedi.

voyage otel

 

 

 

HABER MERKEZİ-  2024 yerel seçimleri öncesi partilerde aday adaylığı haraketliliği yaşanıyor.  Belediye Başkanlığı için 25 isim başvurusunu yaparken Belediye Meclis Üyeliği için ise 29’u kadın 114 kişi başvuruda bulundu. Çok yönlü aday adaylarının yarıştığı bu süreçte bazı isimler de ön plana çıkıyor. Bu isimlerden birisi de İş İnsanı Enver Akın oldu.  Başarılı bir iyi hayatı olan Enver Akın, bu deneyimini Bodrum halkının hizmetine de sunmak istiyor.

 

BODRUM İÇİN ORTAK AKIL ÖNERİSİ

 

Bodrum’un sorunlarına duyarlı olan ve çözüm için önerilerde bulunan Enver Akın, esas hizmetin yaşanılabilir bir bodrum olduğuna vurgu yapıyor.  Mensubu olduğu toplumsal kesim açısından Bodrum’da temsil edilmenin öneminin altını çizen Akın, “Bodrum uluslararası niteliği olan bir mart kent. Kentten ziyade bir yaşam alanı ve hoş görünün başkenti. Bu bağlamda Bodrum’da farklı milletler, farklı kesimler ve farklı toplumsal gruplar bir arada yaşamaktadırlar. Sorunlar ve tespitler aynı. Bu durumda ben Bodrum için ortak Bodrum aklı’ önerisinde bulunuyorum. Yani konu Bodrum ve Bodrum’un geleceği olduğunda tüm gruplar uzlaşma sağlanmalı ve Bodrum yararına olan tüm politikalar hayata geçirilmelidir. Ben burada bunun mücadelesini vereceğim. Meclise sıradan bir kişi olarak değil üretken ve Bodrum elini taşın altına koyan bir yaklaşım sergileyeceğim” dedi.  

 

AKIN, BİRLİKTELİK VURGUSU YAPTI

 

Bodrum’un sorunlarına ilişkin de değerlendirmede bulunan Enver Akın, “ Bodrumda her milliyetten her ülkeden ve her şehirden insanımız var ve burası minik kapasiteli bir metropol olmaktan çıkıp büyük bir turizm şehri olma yolunda ilerliyor. Bununla birlikte sorunları da hızla büyümeye ve bodrumdaki alanında uzman ekiplerin olmaması biraz daha bireysel seçimlerin yapılmasıyla maalesef çözümler de gelemiyor. Öyle cennet bir ürkenin cennet bir beldesinde yaşıyoruz ki her gün biraz daha geriye gittiğini görmek burada yaşayanların olduğu gibi beni de huzursuz ediyor. Pandemi sonrası Hızla göç alan Şehrimiz birçok alanda eksiklikler ile karşılaştı. Zaman zaman yetersiz kaldı. Bu güzel şehirde birçok çalışmayı bireysellikten çıkartıp bütüne fayda saylayacak projelerle genişletmek gerektiğini düşünmekteyim. Gerçek bir planlamayla Çalışanıyla tatilcisiyle işletmesiyle herkese eşit mesafede yaklaşıp herkesi rahatlatmak gerektiğini düşünmekteyim.”  Diye konuştu.

 

BARINMA SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

 

Bodrum’da yaşanan barınma sorununa da dikkat çeken Akın, “Hızlı büyüme nedeniyle çalıştırdığımız kesimin Barınma sorununu çözülememesi kamu kurumları olsun, yerel işletmelerde çalışan personellerin yavaş yavaş bodrumu terk etmesi burada yakında hızlı bir iş gücü açığına yol açacaktır. Alt yapı sorunlarının büyümesi, yolların AYDEM’in TELEKOM v.b şirketlerin birleşip ortak planlama yapmaması nedeniyle defalarca yapılmaya çalışan yolların alt yapıların sürekli istikrarsız bir şekilde artık şehrin görüntüsüne ve yaşayan halkın ve işyeri sahipleri için zarar verecek konuma dönüşmesini seyretmek üzücü.”  ifadelerini kullandı.

 

 

Nasıl bir yönetim istiyorsunuz soruna da cevap veren Akın, eşit bir yönetim vurgusu yaptı. Akın, “Herkese eşit mesafede daha da iyiye götürecek iletişimin şeffaf olduğu ve tüm Bodrumun sorunlarını el birliği ile çözebilecek bir yönetim olması temennimdir. Bu da herkesin değil alanında uzman kişilerin yönetimde olması ile gerçekleşir. Kişisel Çıkar gözetmeden. Turizm tanıtımları, Kültür turizminin hareketlendirilmesi, Tarihinin ön plana çıkartıldığı turizmin sağlık, kültür ve tarih turizminin harekete geçirilerek 12 aya çıkartılması gerektiğinin savunucularındanım. Nitekim turizmin 6 ay olması çalışan kesimin ve işletmelerin en büyük sorunu ve bu yılın 6 ayında fiyatların yüksek perdeden seyretmesinin belli başlı sebeplerindendir. Burada göz ardı edilemeyecek en büyük sorunun yaşayan her kesme eşit mesafede ulaşamamaktır. Bu da diğer sorunları arka arkaya gelmesine yetiyor. Örneğin komsumuz Yunanistan dağ başındaki değirmenini,  plajını, yemeğini öyle bir pazarlıyor ki tatil için bodrumda yaşayan konaklayan bile günü birlik orda tatil yapmayı seçiyor. Bodrumdan da ucuz olması cazip geliyor. Peki, biz niye böyle proje ve planlamalara yer veremiyoruz. Yıllardır 12 ay kruz gemilerinin uğrak yeri olamadık niye bodrum tercih edilmiyor.” Dedi.

 

AKIN: HERKESE EŞİT MESAFEDE OLACAĞIM

 

Seçilmesi durumunda şeffaf  bir yönetim  anlayışı benimseyeceğinin söyleyen Akın,  “Genciyle yaşlısıyla her milletten vatandaşı içinde barındıran Bodrum’a her kesme eşit mesafeyle, İş gücünü artıracak projeler ile buradaki kendimce yanlış gördüğüm durumların takipçisi olup gelişimine destek verecek projelerin yeri geldiğinde öncülüğünü, yeri geldiğinde destekleyicisi olarak. Yıllardır bodrumda yaşayan ve emek veren bir vatandaş olarak Bodrum gönüllüsü olarak Bodrum’un.  Sorunlarının çözümü için destek vermeyi ve gelişmesi için elimden geldiğince yeni ve modern ve kalıcı çözümler için varlığımı konuşturmayı seçeceğim. Unutmamak gerekir ki Bodrum hepimizin.” İfadelerini kullandı.

 

 

Öte yandan Enver Akın, Türkiye’nin birçok noktasında dernekleşen ve Van bölgesinin önemli aşireti olan Milan Aşireti Bodrum temsilcisi konumunda. Milan Aşiretinin sürdürdüğü dernekleşme sürecinde aktif rol oynayan Enver Akın,  önemli çalışmalara da imza atıyor. Toplum yararına proje geliştiren Akın, hale aktif olarak çalışmalarını sürdürmekte.

 

Enver Akın, aynı zamanda Bodrum’da aktif olan ve çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken Bodrum Vanlılar Derneği’nin de üyesi. Derneğin kurucu üyelik görevini de üstlenen Enver Akın, sivil toplum örgütlerine olan katkısıyla da tanınıyor.

Akın,  Bodrum Vanlılar Derneği’n projelerine da katkı sunarak topluma karşı sorumluluğunu yerine getiriyor.

 

ENVER AKIN KİMDİR?

 

1972 Van doğumlu Ener Akın 1986 Yılında Bodruma gelmiş 2006 yılına kadar Bireysel olarak farklı inşaat firmalarında görev yapmıştır. 2006 Yılında kendi inşaat firmasını devralmış o gün itibarı ile birçok bodrumdaki isim yapmış kurumsal firmalarda isim yapmış projelerde firma olarak yüklenici olarak yer almıştır.

Tamamladığı projelerden bazıları…

Yalıkavak Marina /Pal Rezidance

Bodrum Bodrum Projesi Serdar Bilgili

Mesa Bodrum /İstanbul /İzmir projeleri

Birleşik İnşaat Yalıkavak Projesi Halen devam.