• Nevavprestij
EGE Düzenleme Tarihi : 09 Kasım 2020 12:47 Haber Girişi : 09 Kasım 2020 12:49

Enkazın başından ayrılmadı, 17 kişiyi tek tek o teşhis etti

Enkazın başından ayrılmadı, 17 kişiyi tek tek o teşhis etti
Enkazın başından ayrılmadı, 17 kişiyi tek tek o teşhis etti İzmir’de meydana gelen depremde enkaza dönen Doğanlar Apartmanı görevlisi, enkazın başından ayrılmayarak çıkarılan cenazeleri tek tek teşhis etti.

 

voyage otel

İzmir’in Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından 17 kişiye mezar olan Bayraklı ilçesindeki Doğanlar Apartmanı sessizliğe büründü. Enkaz bölgesinde vatandaşlar tarafından hayatını kaybedenler anısına bırakılan karanfiller dikkat çekerken, Doğanlar Apartmanı görevlisi Mustafa Turbaş da o gün yaşananları anlattı. Arama kurtarma çalışmaları sırasında enkaz bölgesinden ayrılmayan Turbaş, deprem sırasında binanın dışında olduğunu belirti.

“Vefat edenleri teşhis etmek çok üzücüydü, o anları unutamadım”
Elif bebeğin çıkarılış anını unutamadığını belirten Turbaş, “En unutamadığım an Elif’in çıkarılışı. Elif kurtulduğunda ben de yanındaydım. O küçücük bedeni kolonların arasından nasıl çıktı hala daha hayret ediyorum. O çok etkilemişti beni. Bir de vefat edenleri teşhis etmek çok üzücüydü, o anları unutamadım" ifadelerini kullandı.