• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 22 Eylül 2022 09:48

Engin Kaplan Vanlılarla bir araya geldi! Ortak irade vurgusu yaptı

Engin Kaplan Vanlılarla bir araya geldi! Ortak irade vurgusu yaptı
Ortak mutabakat ilkesi çerçevesinde çalışmalarını sürdüren Engin Kaplan ve çalışma gurubu önceki gün bu kapsamda Bodrum Vanlılar Derneği'ni ziyaret ederek Vanlı İş İnsanlarıyla bir araya geldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı 365 oda ve borsada yasal seçim devam ederken Bodrum Tİcaret Odası başkan adayları da boy gösttermeye devam ediyor.

voyage otel

 

Halikarnas Çalışma Grubu adıyla yolan çıkan gruptan, grup üyelerinin kararı ile Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkan Adayı olan Engin Kaplan, çalışmaları kapsamında  sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek  ortak irade arayışında.

 

Ortak mutabakat ilkesi çerçevesinde çalışmalarını sürdüren Engin Kaplan ve çalışma gurubu önceki gün bu kapsamda Bodrum Vanlılar Derneği'ni ziyaret ederek Vanlı İş İnsanlarıyla bir araya geldi.

 

Bodrum Vanlılar Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı  İshak Kalkanlı ve Yönetimin yanı sıra çok sayıda Vanlı iş insanı da ziyarette hazır bulundu. Ziyarette Kaplan ve ekibine derneğin çalışmaları aktarılırken ve iş insanlarının beklenti, görüş ve önerileri masaya yatırıldı.

 

 

Ziyarette,  Halikarnas Çalışma Grubu adıyla yolan çıkan  grup üyelerinin kararı ile Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkan Adayı olan Engin Kaplan ise seçim süreci ve hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

Kaplan, Halikarnas Çalışma Grubu’nun ortaya çıkış sürecinden de bahsederek şunları söyledi: “Odamızın yönetimi ve önde gelen isimleriyle kimi zaman kişisel, kimi zaman kurumsal iletişimlerimizde; bizde biriken eleştiri, öneri ve projeler aktarılmıştır. Bu konularda daha verimli sonuçlar beklendiği konusunda iletişimlerimiz de olmuştur. Ve fakat gelinen noktada bir değişimin en verimli, sürdürülebilir ve sağlıklı yol olduğunda mutabık kalınmıştır. Kim mutabık kalmıştır? Bodrum iş dünyası ve yerel esnafımızın birçok sektör, STK, oda, siyasi parti mensuplarından oluşan, beşerî ve ticari ilişkilerimizin bize kazandırdığı dostlarımız mutabık kalmıştır. Ve bu mutabakat Halikarnas Çalışma Grubunu ortaya çıkarmıştır. Halikarnas Çalışma Grubu, BODTO’da değişimin zamanının geldiğini, yeni kadrolar, yeni bir yönetim tarzı ve yaklaşımı ile Bodrum’a, yerel esnafımıza, iş dünyamıza ve geleceğimize dair yapabileceği çok şey olduğunu söyleyen bir oluşumdur. Bodrum iş hayatının her katmanından doğal yollarla bir araya gelen, aynı fikri ve ideali paylaşan iş insanları çevresinde, birkaç ay içinde oluşan, büyüyen ve değişime yönelik irade sergilemeye karar veren bir topluluktur.”

 

 

 

Göreve geldikleri anda odanın sayıca 10 olan meslek grubu sayısını daha da artıracaklarını vurgulayarak, “Bodrum’da yüksek kiralar, eğitim ve istihdam konularında da çalışmalar yapacağız.” dedi.

 

BAŞKAN KALKAN: BODRUM'U KORUYALIM

 

Bodrum Vanlılar Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı  İshak Kalkanlı, ziyaret nedeniyle memnun olduklarını ifade ederek, "Bugün artık sivil toplum kruluşlarının önemi armış durumda. Demokrasi kültürünün bir parçası olan bu derneklerimizin görüş ve öenrilerinin alınması bizler memnun etti. Derneğimiz yönetinde bulunan  bir çok arkadaşımız Bodrum ticaretine yön veren konumundadır. Bu bağlamda onların dinamikleri, onların Bodrum'a hizmetlerini önemsiyoruz. bu seçim onların hizmetlerini daha da artmasına vesiel olabilir. Hem dernek olarak hem de iş insanımız olarak beklenti, görüş ve önerilerimizi Sayın Kaplan ve ekibien ilettik. Bodrum çin hayırlı olsun. Başka Bodrum yok Bodrum'u koruyalım" diye konuştu.

 

Ziyaret karşılıklı fikir alış verişiyle son buldu.