• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 22 Kasım 2021 16:37

Engelli Ailelerine Özel Kısa Mola Marmaris Açıldı

 Engelli Ailelerine Özel Kısa Mola Marmaris Açıldı
Engelli Ailelerine özel Marmaris Kısa Mola Merkezi; Menteşe, Milas ve Fethiye’nin ardından yapılan bir törenle hizmete girdi.      

Türkiye’de ilk kez Muğla Büyükşehir Belediyesince hizmete sokulan, engelli ailelerine özel “Kısa Mola Merkezi” hizmeti, yaygınlaşmaya devam ediyor. 
     

voyage otel

Engelli Ailelerine özel Marmaris Kısa Mola Merkezi; Menteşe, Milas ve Fethiye’nin ardından yapılan bir törenle hizmete girdi.
     

Muğla Büyükşehir Belediyesinden verilen bilgiye göre; Marmaris Kısa Mola Merkezinin açılışını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün,  CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Parti Meclis üyesi Gizem Özcan, Engelli ve Aileleri Derneği (ENABİRDER) Genel Başkanı Tulgay Hasar birlikte yaptı.
   

 5 yaş ve üzeri bireylerin yararlanabileceği Kısa Mola Merkezi’nde aileler;  engelli bireylerini bırakabilecekleri huzurlu, güvenli ve keyifli bir ortamın sunulduğu bir merkeze kavuştu. 
     

Törende söz alan ENABİRDER Genel Başkanı Tulgay Hasar  bu tür hizmetlerin çok önemli olduğuna dikkat çekerek; tüm ülkede engellilere yönelik politikalar oluşturulup onların hayatlarının kolaylaştırılması gerektiğini söyledi.


     

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de yaptığı konuşmada Kısa Mola Merkezlerinin anne ve çocuklar için rehabilitasyon merkezleri haline geldiğini vurgulayarak; “Yıllarca doktorluk mesleğini icra etmem sebebiyle, bu konuya özel bir eğilim gösterdim. Zihinsel engelli bireylerimizin aileleri 7 - 24 çocuklarıyla ilgilenmek zorundadır ve en yakını olan babasına dahi emanet etmekten çekinen anne çocuk ilişkisi kurulmaktadır. Hiçbir yere gidemeyen ve çocuğundan ayrılmak istemeyen anne ve ondan ayrılmak istemeyen bir çocuk. Bu psikolojik olarak sağlıklı olmayabilir. Bu nedenle hem anne, hem engelli birey için onların rahat olabileceği bir ortam yaratmak istedik. Bu merkezler kısa sürede anne ve çocuk üzerinde çok olumlu bir etki yarattı. Artık annelerimiz çocuklarını merkezlere kendi getirmiyor. Bizi arıyorlar biz evden çocuklarımızı alıyoruz ve bu süre içinde anne de sosyalleşebiliyor. Bu, anne ve çocuk üzerinde büyük bir rehabilitasyon sağlıyor. “ dedi.