Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan, kurban vekaletini Türk Kızılaya teslim etti.Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Türk Kızıl
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan, kurban vekaletini Türk Kızılaya teslim etti.
Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmazı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede Emine Erdoğan kurban vekaletini ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Türk Kızılaya teslim etti. Türk Kızılayın yürüttüğü insani yardım faaliyetlerini her platformda destekleyen Erdoğan, ulusal ve uluslararası insani yardımın önemine vurgu yaparak, mazlum coğrafyalara yapılan her bir yardımın umut olmaya devam ettiğini belirtti.
Görüşmede Türk Kızılayın ulusal ve uluslararası çalışmaları hakkında bilgi veren Yılmaz, Türk Kızılaya desteği için teşekkür ettiği Emine Erdoğana günün anısına üzerinde "Hilal-i Ahmer Çiçek Günü"nü anlatan eski zamanlara ait fotoğrafların yer aldığı bir tablo hediye etti.
Türk Kızılayın kurban bağışı kampanyası
Türk Kızılay, bu yıl da "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla başlattığı kampanyayla kurban bağışlarını Gazze-Filistin başta olmak üzere Türkiye dahil 23 ülkede milyonlarca kişiye ulaşmayı hedefliyor. Kızılay, kurban vekaleti bağışlarıyla hem yurt içindeki hem de dışındaki ihtiyaç sahiplerine gıda ve maddi destek sağlıyor.