• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 02 Ocak 2024 11:19

Emin Palalı: “Bodrum’un en önemli sorunu sosyal konut”

Emin Palalı: “Bodrum’un en önemli sorunu sosyal konut”
Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediyesi Başkan Aday Adayı Mimar Emin Palalı, Bodrum’un gelişimi için acil konular başta olmak üzere birçok proje hazırladıklarını ifade etti.

2023 yılında ülkemizde ve dünyada pek çok olumsuzluğun yaşandığını belirten Emin Palalı, “2023 yılı; ülkemizde, dünyada ve Bodrum’umuzda yaşanan birçok sıkıntı ile tamamlandı. Emekçi, emekli, kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk demeden hep birlikte, ekonomik konular başta olmak üzere; hukuk, eğitim, sağlık ve benzeri tüm alanlarda birçok zorluğa göğüs germek zorunda kaldık. Ege'nin incisi, ülkemizin göz bebeği, dünyanın en önemli turizm kentlerinden Bodrum’umuz da bu süreçte birçok sıkıntı yaşadı. Bu zor günlerde, Bodrumlu dostlarımızla mücadeleden vazgeçmeden daha aydınlık yarınlar için çalışacağız. Bodrum’un asla sönmeyen umut ışığını alevlendirecek, Bodrum’umuzun ve ülkemizin, barış, huzur ve refah içinde yaşaması için mücadele edeceğiz. Bu zor günleri hep beraber, birlik ve beraberlik içinde aşacağız. 2024 yılının Bodrum’umuzda ve ülkemizde umutların yeşerdiği, hayallerin gerçekleştiği bir yıl olmasını diliyor, hepinizin yeni yılını kutluyorum. Sevdiklerinizle sağlıklı, mutlu, huzurlu, bereketli bir yıl geçirmenizi diliyorum“ dedi.

voyage otel

 

CHP Bodrum Belediyesi Başkan Aday Adayı Mimar Emin Palalı, 2023 yılında Bodrum’un en önemli problemlerinin başında, kamu personelinin konaklama ihtiyacı ve sosyal konut olduğunu ifade ederek bu konuda gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalardan bahsetti. Palalı, ilgili kurumlar ile yapmış olduğu görüşmeler sonucunda tespit edilen 600 dönümlük arazinin tahsis edilebileceğini ve bu araziye yapılacak sosyal konutlarla barınma sorununa çare bulabileceklerini söyledi.

 

Son yıllarda Bodrum’da ilginç bir tezat yaşandığına dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediyesi Başkan Aday Adayı Mimar Emin Palalı, ilk çözüm bulunması gereken konuların başında barınma sorununun geldiğini söyledi. Bodrum’un bir taraftan insanların hayallerindeki yerini koruduğunu, mutlu ve huzurlu bir hayat yaşamak isteyenlerin Bodrum’a yerleşmeyi planladığını hatırlatan Palalı, “Diğer taraftan artık normal standartlarda bir yaşam süremediği için Bodrum’dan ayrılmak zorunda olan bir kitle de var. Çünkü içinde bulunduğumuz ekonomik krizle birlikte artan yaşam maliyetlerinin üzerine eklenen yüksek ev kiraları Bodrum’da giderek daha ciddi bir sorun haline geliyor. Bodrum’un sosyal huzuru ve ekonomik geleceği için bu sorunun acilen çözülmesi gerekiyor” dedi.

 

ARAZİ HAZIR

 

Barınma sorununu sosyal konut projesi ile çözebileceklerini belirten Palalı, “Bu sorunun bugünden yarına hemen çözülebileceğini kimse söyleyemez ama biz şimdiden adımlarımızı atmaya başladık. Biz bu konuda devletle birlikte çalışacağız. Bunun için Milli Emlak Genel Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurumlarla görüşmeler yaptık. Sosyal konut projeleri için gereken arazilerin tahsisi konusunda yardımcı olabileceklerini söylediler. Birkaç arazi söz konusu. Bu arazilerde düzenlemeleri biz Bodrum Belediyesi olarak gerçekleştireceğiz. Hazırlayacağımız planları, ilgili kurumlara onaylatıp  sosyal konutları mümkün olan en kısa sürede yapmaya başlayacağız” diye konuştu.

 

Emin Palalı, sosyal konutlardan kimlerin faydalanabileceğini ise şöyle açıkladı: “Yapacağımız sosyal konutlardan; kamu görevlilerimiz, belediye personelimiz, askerimiz, polisimiz, doktorumuz, hemşiremiz, öğretmenlerimiz, basın mensuplarımız yararlanacak. Bu konuda bir fizibilite çalışması yapıldı. Sosyal konut projeleri belediyelerin mevzuatında olan bir konudur ve Bodrum Belediyesi olarak biz bu konuda öncülük edeceğiz. Bakın Bodrum Belediyesi’ne 38 binin üzerinde başvuru var, yaşamda zorluk çeken insanlardan… Bunlara elimizi uzatacağız. Bu ailelerin yaşamsal sorunu haline gelen konularda çözüm üreteceğiz.”