• ali öztürkl hdr ilanı
ASAYİŞ Haber Girişi : 20 Mayıs 2025 19:30

Elektrik Davasında Acılı Babanın İsyanı

Elektrik Davasında Acılı Babanın İsyanı
İzmir'in Konak ilçesinde yaşanan ve 2 kişinin hayatını kaybettiği elektrik çarpması davasında, Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz'in babası Ahmet Abi, duruşmada yürek burkan açıklamalarda bulundu.

"İZSU 3 mazgal adı altında 3 mayın döşemiş" diyen Abi, yetkili firma ve belediye yöneticilerini sorumlu tuttu.

voyage

12 Temmuz 2024'teki olayda, sağanak yağış sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti. 11'i tutuklu 42 sanıklı davanın bugünkü celsesinde dinlenen Ahmet Abi, yetkili firmanın 2019'dan beri elektrik kaçağını düzeltmediğini ve İZSU'nun da "mayın gibi" mazgallar döşediğini iddia etti. Bilirkişi raporunun İZSU'yu aklamaya çalıştığını belirten Abi, "Görevinizi yapın, insanları öldürmeyin. Kar gözeten bu 2 kurum daha kaç kişiyi katledecek? İnşallah hak eden cezasını alacaktır" ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanıklardan Ali Külak ise bilirkişi raporunu reddederek, kendisinin sorumlu tutulmasını adaletsiz bulduğunu belirtti ve bilirkişi heyetindeki bazı isimlerin siyasi bağlantıları olduğunu öne sürdü.

Mahkeme heyeti, 11 tutuklunun tutukluluk halinin devamına karar verdi. Yeni bilirkişi raporu reddedilirken, Özge Ceren Deniz'in kardeşlerinin davaya müdahil olma talebi onaylandı. Tutuksuz yargılanan sanıklar hakkındaki adli kontrol şartı kaldırıldı. Bir sonraki duruşma 17 Temmuz 2025 tarihine ertelendi.