• raşit emir süer
GÜNCEL Haber Girişi : 15 Kasım 2021 14:58

Ekim ayında en az 165 işçi yaşamını yitirdi

Ekim ayında en az 165 işçi yaşamını yitirdi
İSİG Meclisi ekim ayı iş cinayetleri raporuna göre, ekim ayında en az 165 işçi, 2021’in ilk on ayında ise bin 853 işçi yaşamını yitirdi.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, ekim ayı iş cinayetleri raporunu yayımladı. Rapora göre ekim ayında en az 165 işçi hayatını kaybetti. Raporda, 2021 yılının ilk on ayında en az bin 853 işçinin hayatını kaybettiği vurgulandı. Hayatını kaybeden işçilerin 145’inin ücretli, 20’sinin ise kendi hesabına çalıştığı belirtilen raporda, yaşamını yitirenlerin 16’sının kadın olduğu ifade edildi.

voyage otel

 

5 göçmen işçinin yaşamını yitirdiği açıklanan raporda, iş cinayetlerinin en çok inşaat, ticaret, tarım sektörlerinde yaşandığına dikkati çekildi. İşçi ölümlerinin en fazla pandemi nedeniyle olduğunu vurgulandı.

 

Raporda 2 çocuk işçinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, 51 işçinin ise 51 yaş ve üzerinde olduğu kaydedildi. Rapora göre iş cinayetlerinin en fazla yaşandığı iller ise sırasıyla İstanbul, Kocaeli ve Antalya olarak açıklandı.

 

‘Asgari ücret görüşmeleri canlı olarak yayınlanmalı’

 

Asgari ücret tartışmalarının başladığı hatırlatılan raporda, “İşçilerin büyük çoğunluğu asgari ücretin az üstünde bir ücret almaktadır. Yani bugün asgari ücret ortalama ücret haline getirilmiştir. İşte tam da bu yüzden asgari ücretin belirlenmesi işçi denetiminde yapılmalıdır. İlk adım olarak da görüşmeler kapalı kapılar arkasında yapılmamalı TRT’den canlı olarak yayınlanmalıdır” ifadelerine yer verildi.