• Nevavprestij
EKONOMİ Düzenleme Tarihi : 29 Temmuz 2020 14:15 Haber Girişi : 29 Temmuz 2020 14:19

Egeli Turizmciler bayramdan umutlu

Egeli Turizmciler bayramdan umutlu
Muğla’a genelinde geçtiğimiz haft başlayan sezon yoğunluğu bayram öncesi işletmecilere umut oldu.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden, yıllık 3 milyon yabancı, 4 milyon yerli turisti ağırlayan Muğla'da turizmciler, Kurban Bayramı'nda doluluk beklentisi yüzde 50-60 arasında. Tesisleri Temmuz ayı başında açan turizmciler, en azından personel giderlerini karşılama açısından Kurban Bayramı'nın bir şans olduğunu açıkladılar.

voyage otel


Rezervasyon yaptıran yerli turistin Covid-19 tedbirleri konusunda hala çekincelerinin bulunduğunu açıklayan tesis müdürleri, müşterilere bu konuda gerekli önlemlerin nasıl alındığı yönünde ikna etmeye çalıştıklarını ve rezervasyon iptallerini önlemeye çalıştıklarını açıkladılar.


Marmaris'te 4 yıldızlı Cettia Otel Genel Müdürü Salim Akçay, öncelikli hedeflerinin personelin istihdamını devam ettirmek olduğunu belirterek, “ Şu anda bayram ve bayram sonrası Ağustos'un sonuna kadar bir rezervasyon söz konusu. Çok geç açılan bir sezon söz konusu. Dolayısıyla bu sezonu biz özel olarak değerlendiriyoruz. Bu sene işletmeler olarak, otelciler olarak amacımız bizimle birlikte yıllardır çalıştığımız personelimizin istihdamını devam ettirebilmek ve işletmeyi bir sonraki seneye kadar en az zararla sürdürebilmek" ifadelerini kulladnı. 

 

Tropical Otel Genel Müdürü Ufuk Atalay ise, bayram döneminde oldukça talep geldiğini belirterek, “ Bizler de vatandaşlarımız ve acenteler ile birebir görüşmelerimizde bilgi veriyoruz. Güvenlik konusunda, temizlik ve hijyen konusunda yerine getirdiğimiz konusunda bilgilendiriyoruz. Çok şükür bayram dönemi baya bir talep oluşmaya başladı. Oransal olarak yüzde 90 gibi bir orana ulaşılır” diye konuştu.