• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 07 Nisan 2020 21:34

Ege Üniversitesi’ndeki koronavirüs vakaları iyileşiyor

Ege Üniversitesi’ndeki koronavirüs vakaları iyileşiyor
İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Meltem Taşbakan, 'Tanı koyup kaybettiğimiz hasta yok' dedi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre İstanbul’dan sonra en çok koronavirüs vakasının görüldüğü kent İzmir. Yaklaşık 50 hastasının tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden sevindiren bir haber geldi. Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Meltem Taşbakan, hastanede koronavirüs tedavisi gören hastalardan bazılarının taburcu edildiğini, bu hastalar içerisinde yaşamını kaybeden bir vatandaşın da olmadığını  ifade etti.

voyage otel

 

'Taburcu ettiklerimiz oldu' Hastaların genel durumuyla ilgili bilgi veren Taşbakan, şunları söyledi:  "Ege Üniversitesi’nde de olgularımız var. Sevindirici bir durum; hastanemizde yatan hastalarda taburcu ettiklerimiz oldu. Şu ana kadar tanı koyup tedaviye başladığımız hastalardan kaybettiğimiz olmadı. Bilim Kurulu’nun açıklamaları doğrultusunda, olguları artık evlerimizden de takip ediyoruz. Pozitif çıkan vakalarımız da evlerinden takip ediliyor. Ancak akciğer bulguları olan vakaları yatarak tedavi ediyoruz."

Yurt Gazetesi