• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 16 Ocak 2021 22:39

Ege'nin Münbit Toprakları Sulamaya Açılıyor! 

Ege'nin Münbit Toprakları Sulamaya Açılıyor! 
Muğla'da halen 14 adet sulama inşaatının devam ettiğini belirten Yıldız, “Muğla'mız için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için 14 adet sulama inşaatı devam ediyor" dedi.
Ege'nin Münbit Toprakları Sulamaya Açılıyor! 

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü 2021 yılında Muğla’ya
yatırım hamlesi başlattı.  Devlet Su İşleri'nin yatımlarına ilişkin ise  DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, konuştu. 2021 yılını sulamada hamle yılı ilan ettiklerini ifade eden Yıldız, “Sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana gelmiş, bu artış il genelinde ve civar illerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansımıştır. Sulama Projeleri vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkânlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağlamaktadır” diye konuştu.

voyage otel

 

86 bin dekar araziyi sulamaya açtıklarının bilgisini veren Yıldız, “Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 18 yılda inşa edilen 17 adet sulama tesisleri ile 86 Bin 146 dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Böylece Muğla topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 123 Milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık” ifadelerini kullandı.



Muğla'da halen 14 adet sulama inşaatının devam ettiğini belirten Yıldız, “Muğla'mız için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için 14 adet sulama inşaatı devam ediyor. İnşaatı devam eden 14 sulama inşaatının tamamlanması ile toplam 163 Bin 679 dekar arazinin sulanması sağlanacak olup milli ekonomiye 2021 yılı birim fiyatları ile yıllık 294 Milyon 622 Bin TL katkı sağlanacaktır. Bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Muğla zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır” dedi.


Muğla'ya 18 yılda 7 Baraj ve 3 Gölet yapıldı


Yıldız, açıklamasının devamında Ege'nin ve ülke tarımının en önemli illerinden biri olan Muğla'ya ziraatın daha da gelişmesi için son 18 yılda kente 103 adet tesis ile 3 milyar 062 milyon 852 bin 534 TL yatırım yaptıklarını siöyledi.


İnşaatı devam eden 5 Baraj ve 10 Gölet var


Muğlalı vatandaşların ve çiftçilerin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi olduğunu söyledi. Muğla'nın su kaynaklarını değerlendirmek için bütün ilçelere yeni baraj ve göletler inşa ettiklerini ifade eden Yıldız,  şu anda 5 baraj ile 10 göletin yapım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

 

 

ffotokaynağı: https://www.facebook.com/DSI.21.Bolge.Mudurlugu/posts/2289222088013404/