• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 29 Mart 2022 13:06

Ege'de Afrika tozu kabusu yaşanacak

Ege'de Afrika tozu kabusu yaşanacak
sıcaklarla birlikte bölgede güney rüzgarlı ile gelen Afrika toz bulutunun bu hafta ortasından itibaren Akdeniz ve Ege’yi etkisi altına alacağı belirtildi. Tozun cumartesi gününden itibaren başkent Atina bölgesinde etkili olmaya başladığı belirtildi.

Bu hafta başından itibaren hava artacak hava sıcaklığı ile birlikte Akdeniz ve Ege’nin önemli bölümünün güneyden esecek rüzgarlarla birlikte gelecek Afrika tozunun etkisi altında kalacağı belirtildi. Bodrum’da bu sabah saatlerinde ise yoğun toz bulutu ve havanın kızarması görenleri tedirgin etti.

voyage otel


Geçtiğimiz hafta Fransa, İspanya ve İtalya ile Yunanistan’ın güneyini etkisi altına alan sıcaklar ve sıcaklarla birlikte bölgede güney rüzgarlı ile gelen Afrika toz bulutunun bu hafta ortasından itibaren Akdeniz ve Ege’yi etkisi altına alacağı belirtildi. Tozun cumartesi gününden itibaren başkent Atina bölgesinde etkili olmaya başladığı belirtildi.

 

 Girit ve Rodos adaları üzerinden Türkiye kıyılarında da tozun etkili olacağını belirten Yunanistan’ın önde gelen meteorologlarından Klearchos Marousakis yaptığı açıklamada “Bölgede bulunan güney rüzgarları, bulutlar ve yağışlar gibi meteorolojik koşullar Afrika tozunun taşınmasını kolaylaştırıyor. Güney Yunanistan, ege ve Akdeniz ile Türkiye kıyıları 6-10 bofort hızıyla esecek rüzgarlarla tozun etkisi altına girecek, hava sıcaklığı ise akdenizde 30-32 derecelere ulaşacak” diye konuştu.

Afrika tozlarının önümüzdeki Perşembe ve Cuma günleri etkisini iyice arttıracağı belirtildi.

 

BODRUM SABAHA BU MANZARA İLE UYANDI

Bodrum’da bu sabah saatlerinde ise yoğun toz bulutu görüldü. Güneşin yarattığı kızıllık ile birleşen gökyüzünde ise ürküten görüntü meydana geldi.