• Nevavprestij
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 17 Ocak 2022 18:19

Ege Alternatif'ten Bodrum kamuoyuna açıklama

Ege Alternatif'ten Bodrum kamuoyuna açıklama
Ege Alternatif Gazetesi, ile  tweter'daki 'Bodrum Gazetesi (@Bodrum_Gazetesi) adlı hesabın kendileriyle hiç bir ilişkin olmadığını açıkladı. Açıklamda yasal sürecin de başaltıldığı ifade edildi. 

'Objektif Haberin Alternatifi' sloganı ile yayın hayatına başlayan ve 3 yıllı geride bırakan kurumumuz Ege Alternatif Gazetesi'ne ve Genel Yayın Yönetmenimiz Selçuk Arslan'a yönelik dedikodudan öte olmayan karalama kampanyaları artmaktadır.

voyage otel

 

Kurulduğu günden beri, demokratik değerleri, hukuku ve insan haklarını esas alan Ege Alternatif Gazetesi'i ve Genel Yayın Yönetmenimiz Selçuk Arslan,  tweter'daki 'Bodrum Gazetesi (@Bodrum_Gazetesi) adlı hesap ile ilişkilendirilmek istenmektedir.

 

Daha önce de ifade ettiğimiz gibi  Ege Alternatif Gazetesi ve Genel Yayın Yönetmenimiz Selçuk Arslan'ın bu hesap ile hiç bir ilişkisi yoktur.  Söz konusu hesaba ilişkin de yasal süreci başlattığımızı bildiriyoruz.  Ege Alternatif Gazetesi ve Genel Yayın Yönetmenimiz Selçuk Arslan hiç bir çıkar grubunun yanında olmamıştır ve olmaz. 

 

Bu hesabın araştırılarak, tüm bilgilerin kamuoyu ile paylaşılmasını da buradan talep ediyoruz. 

 

Ege Alternatif Gazetesi, Selçuk Arslan ve ekibinin kendi öz kaynaklarıyla kurulmuştur. Ege Alternatif Gazetesi, demokratik değerleri, hukuku ve insan haklarını esas almaktadır. Bu amacı gerçekleştirmek için bağımsız, özgür ve nesnel yayıncılığın tüm kurallarına uymaktadır.

 

Gazete, haberde gerçekliği, güncelliği, kamu yararını, nesnelliği, dengeli ve adil olmayı, yorumda ifade ve eleştiri özgürlüğünü esas alır. Bu ilke yayıncılığımızda temel aldığımız insan ve yurttaş haklarının, kamu yararı ilkesinin de özünü oluşturur.

 

Ege Alternatif Gazetesi, haberlerinde ve yazılarında gerçeklerin saptırılmamasına, abartılmamasına, sansürlenmemesine baskı ve çıkar gruplarının etkisi altında kalınmamasına özen gösterilir. Bu kapsamda gittikçe hızlanan medya dünyasının gerisinde kalmamak gibi bir gerekçe hata ve yanlışların haklı görülmesine yol açmaz. Hata ve yanlışlar hızla ve dürüst bir şekilde düzeltilir.

 

Kurumumuz, haberlerinde gerçeğe uygunluk esastır. Haberlerde gerçeğin tüm boyutlarına, karşıt görüş ve iddialara yer vermek zorunluluktur. İddiaların muhatabı olan kişi ve kurumlardan bilgi ve yanıt almak, alınamıyorsa bunu haberde belirtmek gereklidir. Farklı görüş ve değerlendirmeleri bilmenin temel bir okur hakkı olduğu unutulmamalıdır.

 

Bu bağlamda Ege Alternatif Gazetesi, yaptığı tüm haberlerinin arkasındadır. Yapılan haberlerin tamamı evrak ve belgelere dayanmaktadır.

 

Sistamatik saldırıların armasının nedeniyle ise kuşkusuz geçtiğimiz hafta yayınladığımı 'Kentleşen Bodrum' dosya haberimizin yarattığı etkidir.  Haberimiz, Bodrum'un doğasına zarar veren, kıyılarını işgal eden, rant elde edenler, karanlık güçleri ciddiden etkilemiş.

 

Ege Alternatif Gazetesi, hiç bir zaman ve hiç bir koşulda tarafsız ve ilkeli yayından taviz vermemiştir ve bundan sonrada vermeyecektir. 

 

Ege Alternatif Gazetesi ve Genel Yayın Yönetmenimize yöneli karalama kampanyası  bir dedikodudan ibarettir.  Söz konusu karalama kampanyasında bulunanlar ve bizleri başka odaklarla ilişkilendirenler hakkında yasal süreç başlatılacaktır.

 

Bir kez daha altını çiziyoruz, Ege Alternatif Gazetesi, şeref ve haysiyetlere karşı haksız yayın yapımaz, kişi ve kurumlar aleyhinde iftirada bulunmaz. 

 

Şeref ve haysiyet yoksunlarının kurumumuza yönelik yaptığı karalama kampanyasını boşa çıkartacağız.

 

İlk günki heyecanla yazmaya devam edeceğiz, Borum'un talan edilmesine karşı yazacağız, Kıyı işgallerini yazacağız, Karanlık güçlerle işbirliği yapan ilgilileri yazacağız, Bodrum'un doğasına zarar vereni yazacağız, Doğa katliamı yapanları yazacağız...

 

Buradan tüm okuyucularımıza söz veriyoruz, özgürlüğü yazdık, özgürlüğü yazıyoruz, özgürlüğü yazacağız....