• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Düzenleme Tarihi : 27 Haziran 2020 10:35 Haber Girişi : 27 Haziran 2020 10:43

Ege Alternatif ortaya çıkarmıştı: Belediye gerekeni yaptı, Bodrum'da otel terörü engellendi

Ege Alternatif ortaya çıkarmıştı: Belediye gerekeni yaptı, Bodrum'da otel terörü engellendi
Ege'nin 'tatil cenneti' sayılan ilçe ve beldelerindeki rant vurgunlarını salgın döneminde de okurlarına duyurmayı görev bildi. Hele bunlardan biri vardı ki, sermayenin hiçbir sınır tanımadığının da açık göstergesi.


Haber Merkezi - Koronavirüs salgını birçok denetimin aksamasına, bunu fırsat bilen rantçıların ise işgallerini genişletmesine neden oldu. Özellikle Türkiye'nin gözbebeği Ege'de... Yurttaşın izin almadan bir balkon çıkması bile ağır yaptırımlara maruz kalmasına neden olurken turizm bölgelerinde büyük otel ve işletmeler sessiz sedasız 'kapasite artışı' adı altında kaçak yapılaşmaya gitti... Otellere kaçak katlar eklendi, 'beach club'lar kaçak iskeleler dikti. Salgın koşullarında kimse bölge halkının sesi olmadı, olamadı...

voyage otel

Bu süreçte Ege Alternatif Gazetesi, pervasızlığın ve aç gözlülüğün peşini bırakmadı; Ege'nin 'tatil cenneti' sayılan ilçe ve beldelerindeki rant vurgunlarını salgın döneminde de okurlarına duyurmayı görev bildi. Hele bunlardan biri vardı ki, sermayenin hiçbir sınır tanımadığının da açık göstergesi.

Ege Alternatif, Bodrum sınırlarında bulunan ama denetim yetkisi Milas Belediyesi'ne ait olan Boğaziçi Mahallesi’ndeki Adabükü Mevkii’nde denizin betonla doldurularak havuz yapıldığını geçtiğimiz ay ortaya çıkarmıştı. Deniz dolgusu, eski adı Lux Bodrum Resort & Residences olan fakat geçtiğimiz aylarda isim yenileyerek Le Méridien Bodrum Beach Resort adıyla faaliyete devam eden otelin tadilat sürecinde yaşanmıştı. Sahili parselleyerek 'özel plaj' haline getiren Le Méridien Bodrum, bu süreçte sahil ve peyzaj çalışmaları da yaptı.

 

'GECEKONDU' USÜLÜ TESİS İNŞAATI

 

Asıl otel projesinde yer almayan ve daha sonra eklenen; yani kaçak bir şekilde 'kondurulan' iskelenin sağ tarafındaki alan önce moloz ve taşlarla dolduruldu. Buraya daha sonra beton dökülerek havuz yapıldı. Kıyı Kanunu'na aykırı olan bu işlem salgın nedeniyle insanların evde kaldığı döneme denk getirildi. 

Konunun üstüne gittiğimizde ise otel, deniz dolgusuyla yapılan havuzun ve kaçak iskelenin 'dalgakıran' olduğunu savunmaya çalışmıştı. Sahilde yer alan çocuk oyun parkının dalgalar nedeniyle zarar gördüğünü belirten yetkililer, bunu önlemek amaçlı havuz yaptıklarını belirtmişti.

Ege Alternatif haberi ise Bodrum halkını harekete geçirmişti. Haberin yayınlandığı günün ertesinde Muğla Çevre Platformu bileşenleri, bölgedeki katliamı yerinde gözlemlemiş ve yaptıkları açıklamada, bu inşaatın denize ve doğaya geri döndürülemez zararlar vereceğini duyurup yetkilileri göreve çağırmışlardı.

 

 

BELEDİYE DURUMA EL KOYDU

 

Haberler ve uyarılar sonuç verdi. Milas Belediyesi, kaçak havuza müdahale etti ve dolguyu kırıp alanı temizleyerek kıyıyı eski haline getirdi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat yaptığı açıklamada "Milas’a bağlı Boğaziçi Mahallesi’ndeki Adabükü Mevkii’nde, bir otelde deniz kıyısının doldurularak inşaat yapılması konusun basında yer almasının ardından Belediyemiz tarafından olaya hemen müdahale edilmiştir. Çocuk havuzu olarak kullanılması planlandığı öne sürülen kaçak yapının Kıyı Kanunu’na aykırı olduğu anlaşılmış ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz tarafından olayın ikinci günü kaçak yapı kaldırılmış,molozlar temizlenmiş ve kıyı eski haline getirilmiştir" dedi.

Milas Belediyesi'nin kaçak ve imara aykırı yapılaşma ile mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini belirten Tokat, "Kentimizin imar planları dahilinde ve belirli bir düzen içerisinde gelişim gösterebilmesi için kaçak yapılaşma ile sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyız. İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüze bağlı Yapı Kontrol Birimi ekiplerimiz saha denetimleri ile kaçak yapılaşmaya karşı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

Belediye alanın eski haline getirlme sürecine ilişkin belge ve fotoğrafları da Ege Alternatiff'e ulaştırdı: