• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 19 Ekim 2021 12:40

Efes Tarlası Bakkalı 1 Yaşında

Efes Tarlası Bakkalı 1 Yaşında
Küçük üreticiye destek olmak, kadınların el emeği gıda ürünlerini değerlendirmek, kooperatifçiliğe katkı sunmak amacıyla hayata geçen Efes Tarlası Bakkalı 1 Yaşında. 

Haber Merkezi - Efes Tarlası Bakkalı açıldığı günden bu yana Efes Selçuk’ta yaşayan 60 kadın üreticiden,  Türkiye’de faaliyet gösteren 26 kooperatiften 346 bin TL tutarında ürün alındı. Sadece Efes Selçuk’ta yaşayan kadın üreticilerden Selçuk Efes Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla 161 bin TL tutarında ürün alındı. 

voyage otel


Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in başlattığı tarımsal kalkınma hamlesinin bir parçası olarak hayata geçen Efes Tarlası Bakkalı açıldığı günden bu yana tüketiciyi iyi temiz adil gıda ile buluştururken, Efes Selçuk’ta yaşayan kadınların evlerinde ürettikleri tarhana erişte, reçel, salça ve meyve kurusu gibi ürünlerin değerlendirilmesine ve kooperatifçiliğin desteklenmesine katkı sunuyor. Efes Tarlası Bakkalı’nda satılan her ürünün üzerinde üretici kadınların isimleri de yer alıyor. 


EFES TARLASI BAKKALI İLE ÜRETİMDE KADININ ADI VAR


Efes Tarlası Bakkalı’nda evde yaptığı ürünleri satan Pelin Demirezen, Kendi yetiştirdiği ürünlerden ürettiği ürünleri tüketici ile buluşturmanın büyük bir mutluluk olduğunu belirterek; “Kendimi bildim bileli toprakla, tarımla uğraşıyorum. Yılın dört mevsimini toprakla geçiyoruz.   Kendi yetiştirdiğim ürünlerden elde ettiğim kuru üzüm, pekmez, reçel, toz biber gibi ürünleri Efes Tarlası Bakkalı’nda satıyorum. Bize bu olanağı sunan Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel’e,  Selçuk Efes Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Gürsu Özütürk ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 


Efes Tarlası Bakkalı’nda ürünlerini satmanın kendisine yeni arkadaşlıklar kazandırdığının da altını çizen Berrin Yakak; “ Yaptığım reçelleri Efes Tarlası Bakkalı’nda satıyorum. Reçel yaptığım ürünleri bahçemde yetiştiriyorum. Benim için güzel bir deneyim oldu. Mutluyum. Belediye Başkanımıza, kooperatif başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 


Gökçealan’da açtığı dükkanın yanı sıra Efes Tarlası Bakkalı’nda da ürünlerini satan Neriman Tunçak; “Ben çiftçi bir aileden geliyorum. Kendi tarlamızda ürettiğim ürünleri herkesle buluşturmak,  emek verdiğim bir şeyden kazanç elde etmek çok güzel bir şey. Her zaman bize destek olan Filiz Başkanımıza ve Gürsu Ablamıza teşekkür ediyorum” dedi.  Bir diğer üretici kadın Emiş Akduman yaptığı birçok ürünü Efes Tarlası’nda sattığını ve bundan çok mutlu olduğunu belirterek; “Doğal, evde kendimize yaptığımız gibi tarhanamızı, eriştemizi, nar ekşisi, toz biber gibi ürünler yapıyorum. Filiz Başkanımıza, kooperatifimize çok teşekkür ediyorum” dedi.