• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 03 Mart 2022 13:40

Efes Selçuk’ta Mart Meclisinde Birliktelik Gururu

Efes Selçuk’ta Mart Meclisinde Birliktelik Gururu
Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel meclis toplantısı öncesinde Efes Alt Kapı Otoparkı ihalesinin iptali ile ilgili değerlendirme yaptı

Efes Selçuk Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti. Mecliste görüşülen gündem maddelerinin yanı sıra Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel meclis toplantısı öncesinde Efes Alt Kapı Otoparkı ihalesinin iptali ile ilgili değerlendirme yaptı.

voyage otel

 

Efes Selçuk için herkesin ortak bir paydada birleştiğini belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Bir kenti yönetmek, bir kentte siyaset yapmak, özellikle de Efes Selçuk gibi ölçeği küçük ama değeri tüm dünya için büyük olan bir kent söz konusu olduğunda öngörü, incelik, maharet ve kente değer katan insanlarla birliktelik istiyor. 2019’dan bu yana hep şunu söylemişimdir; “Önce kentimize, sonra kentlisine sahip çıkmak zorunda olduğumuzu söylemişimdir. O anlamda Efes Selçuk’ta tüm siyasi partilerin meclis üyeleri için söyleyebilirim ki; biz tek yere yumruğunu vurmaya çalışan ve bu gücü de Efes Selçuk halkından alanlarız” dedi.

 

Zorlu sürecin sonunda birliktelikle başarıya ulaşıldığını belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Çaldığımız kapılarda hepimizi bir arada görmüş olmaları herkes için çok şaşırtıcıydı. Aldığımız övgüler aslında Efes Selçuk’un birlikteliğine almış olduğumuz övgülerdi. Taleplerimizin kabul oluş sebebi aslında hiç kimsenin bir çıkarı olmadan kentin geleceğine dair bir adım atmamıza ilişkindi. İşte o yüzden öncelikle bu işin içerisinde yer alan değerli Efes Selçuk halkına, Efes esnafımızın yanında olmamız konusunda bize inanan ve destek olan bütün sivil toplum örgütlerine, bütün siyasi partilere, bu süreç içerisinde canla başla bizimle olan, siyasi çıkar ve kişisel menfaatin haricinde bir arada durmamızı destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

GURUR DUYUYORUM

 

Sonucun bir gurur olduğunu belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Bu işi siyaseti değil diplomasiyi dâhil ettik. Biz önümüze Efes Selçuk’u koymuştuk. Biz 5 kişilik bir heyetle gittik ama biliyorduk ki arkamızda kendi partilerimizin, meclis üyelerinin de fikirleri bizimle birlikte idi.  Bundan sonraki süreçte yine halktan olduğumuz özgüvenle Efes Selçuk’a dair her türlü sorunu aşabilmek adına da her kapıyı çalmaya hazır olduğumuzu herkesin bilmesini isteriz. Her yerde ve her şeyde siyaset çok hareketli iken Efes Selçuk’ta birliktelik imzası atabildiğimiz için gurur duyuyorum” dedi.

 

ESNAFA KATI ATIK MÜJDESİ

 

Ekim 2021’de oluşturan bütçenin ekonomik şartların değişmesine bağlı olarak yapılan ek ödenek ve tarife cetveli ile ilgili madde de Mart meclisinde görüşüldü. İlgili maddenin görüşülmesi sonucunda kent esnafı lehine çıkan karar sonucunda esnaftan alınan katı atık bedellerine 2022 yılında zam yapılmaması yönünde karar bir karar çıktı.

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü öncesinde yapılan meclis toplantısında Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı imzalanması konusunda Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’e yetki verilmesine meclis tarafından karar verildi.

 

 

 

 

MECLİS ÜYELERİNDEN TEŞEKKÜR

 

Dilek ve temenniler kısmında konuşan meclis üyeleri Efes Alt Kapı Otoparkı İhalesinin iptali ile şu değerlendirmeleri yaptılar:

 

 AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hakan Bayraklı; “ Biz Ankara’ya beş kişi gittik ama arkamızda Selçuk halkı vardı. Ben herkese ve Selçuk halkına çok teşekkür ediyorum” dedi.

MHP Meclis Üyesi Burhan Öznur;  Herkes siyasi gömleğini çıkararak bu işi başardı. Emeği geçen herkese,  tüm yetkililere, sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum.  Bu başarı Selçuk halkının dirayetli duruşu sayesinde kazanılmıştır.

 

MHP Meclis Üyesi İbrahim Gökçe; Bu topraklar bizim. Biz buradayız, çocuklarımız da burada yaşayacak. Bu sebeple herkese teşekkür ediyorum.

 

CHP Belediye Meclis Üyesi Nuri Caferoğlu; “Kamu kurum ve kurumlarda bize yardımcı olan herkese teşekkür edildi. Ben bir teşekkürü de Kent Konseyi ve kadın meclisine kısa sürede 10 bin imzayı toplama konusunda gösterdikleri hassasiyet konusunda teşekkür ediyorum.

 

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sema Yeşilçimen; ben öncelikle belediye meclisinde yer alan tüm partileri bu konuda paydaş olarak gören belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizi kabul eden saygıdeğer büyüklerimize, bürokratlara ve bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umarım partiler arasındaki bu birliktelik her zaman Selçuk halkına yarar sağlayacaktır.