• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 10 Mayıs 2023 14:45

EFES SELÇUK İKTİDARA HAZIR

EFES SELÇUK İKTİDARA HAZIR
14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimine günler kala düzenlenen buluşmada Efes Selçuk halkı “iktidara hazırız” mesajı verdi.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimine günler kala düzenlenen buluşmada Efes Selçuk halkı “iktidara hazırız” mesajı verdi.

voyage otel

 

Efes Selçuk’ta gerçekleşen buluşmaya Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Adayları Yüksel Taşkın, Prof. Dr. Şahbal Aras, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil, parti üyeleri, kentte faaliyet gösteren sivil toplum örgütü üyeleri ve vatandaşlar katılım gösterdi. 

 

Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel tarafından Artemis Heykeli’nde karşılanan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, milletvekili adayları ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kent sokaklarında yurttaşlarla bir araya geldi.

 

BAŞKAN CERİTOĞLU SENGEL: GÜNEŞLİ YARINLAR HEPİMİZİN OLACAK

 

Toplantıda yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel 14 Mayıs’ı umut ve heyecanla beklediklerini belirterek;“Kararlılığımız Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülkemizi tekrardan fabrika ayarlarına geri döndürerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine hep birlikte sahip çıkmaktır. Hepimiz biliyorum ki içimizden sayıyoruz, 5 4 3 2 diye ve 14 Mayıs sabahına hepimiz bayramlıklarımızı giyerek kendimizden emin oylarımızı kullandığımızda 15 Mayıs sabahında karanlıkların ötesinde güneşli yarınlar hepimizin olacak” dedi.

 

BAŞKAN SOYER: GENÇLER DEMOKRASİYİ GETİRECEK

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer demokrasinin yeniden egemen olacağını belirterek; “100 sene önce nasıl atalarımız o yanlış yıkılmış coğrafyada üç buçuk yıl işgal altında kalmış Anadolu'da o cehaletin yüzde 95’ler seviyesinde olduğu, okuma yazma oranının sadece yüzde 5’ler seviyesinde olduğu bir iklimde cumhuriyeti kurmuşlar. Şimdi yüz yıl sonra onu demokrasiyle buluşturacak olan işte biziz. Bizim gençlerimiz, çocuklarına ve torunlarına diyecekler ki; “Bu memlekete demokrasiyi biz getirdik. Biz oylarımızla getirdik, topla tüfekle değil. Biz oylarımızla sandıkta yendik ve demokrasiyi getirdik” diyecekler” dedi.

 

 ASLANOĞLU: SİZE SÖZ BAHARLAR GELECEK

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu sağduyu çağrısı yaparak; “Bizler bir hafta sonra gelecek Pazartesi, Selçuk'ta bir arada yaşayacağız. AKP'ye oy verenler de, MHP'ye oy verenler de, Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy verenler de bir arada yaşamaya devam edeceğiz. Hiçbirimiz bunu unutmamalıyız. İstiyoruz ki, kardeşlik kazansın. İstiyoruz ki demokrasi şöleni şeklinde devam etsin. Güneşli, güzel günler başlamış herkes görüyor zaten. 15’inden sonra daha çok güleceğiz, daha çok kahkaha atacağız. Daha çok birbirimize sarılacağız. Size söz baharlar gelecek” dedi.

 

YÜKSEL TAŞKIN: DEMOKRASİ YOKSA EKMEĞİMİZ KÜÇÜLÜR

 

CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Yüksel Taşkın konuşmasında demokrasi vurgusu yaparak; “Ekmeğimizi büyüterek refah ve özgürlük içinde yaşamamızın yolu demokrasiden geçer. Bu yaşadığımız kesinlikle demokrasi değil. Bizim inşa edeceğimiz ise demokrasidir. Barışçıl yollarla iktidar devri varsa orada demokrasi vardır. Türkiye’de demokrasi ekmek demektir. Burada demokrasi yoksa ekmek küçülür, hırsızlar, farecikler o küçülen ekmeğe de üşüşürler. Yani bizim ekmeğimizi büyüterek, refah ve özgürlük içinde yaşamamızın yolu demokrasiden geçer. Dolayısıyla bizler tarihin doğru yerinde duruyoruz ve hiçbir şekilde kaybetmeyeceğiz. Biz kazanacağız ve bütün Türkiye kazanacak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları pazar günü bunu mühürleriyle, kalp işaretiyle taşlaşmış yüreklere de gösterecekler” dedi.

 

ŞAHBAL ARAS: HAYALİMİZ GERÇEK OLACAK

 

Çocukların hak ettikleri yaşam standartlarına kavuşabilmesi için 14 Mayıs seçimlerinin önemli bir eşik olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Adayı Prof. Dr. Şahbal Aras; “Çocukların, gençlerin, kadınların, öğrencilerin tüm haklarının elinden alındığı, yaşam hakkı gibi temel hakların bile ciddi tehlikede olduğu süreçlerde yaşıyoruz. Ben bir çocuğun doğum öncesinden itibaren en sağlıklı aile ortamında, en iyi ekonomik koşullarda yaşaması; okulda, evde, söz hakkının olduğu ve sözünün yerine getirildiği, haklarının gözetildiği, koşulları hayal ettim. Aslında bu hayal hepinizin hayali. Ve bunun için hepimiz çaba göstermekteyiz. Umuyorum 14 Mayıs akşamı biz bu hayalin gerçekleştiğini hep birlikte göreceğiz” dedi.